Meer verwacht van Mala Vita

Gemis aan variatie maakt het weinig bijzonder

Josette Wolthuis ,

De opmerkelijke stijlenmix van Mala Vita belooft een uniek, origineel, krachtig en dansbaar optreden. Dansbaar was het zeker, kracht was er ook, maar het concert was vrij eentonig en matig interessant. De sfeer op Habana was erg goed, de muziek wat minder.

CONCERT
Mala Vita, Habana, vrijdag 20 juli

MUZIEK
Mix van punkrock, latinrock, ska en hiphop met een toevoeging van balkanbeats.

PLUS
Balkanmuziek: je moet er van houden. In het geval van Mala Vita komt deze invloed vooral tot uiting door het accordeon. Juist deze balkanbeats zorgen ervoor dat het publiek loskomt. Mala Vita is een band met veel ervaring die niet bang is om verschillende muziekgenres zoals rock, punk en hiphop te vermengen met latin en zigeunermuziek. Deze gewaagde combinatie getuigt van veel lef en wordt vol zelfvertrouwen op het podium gepresenteerd. De kracht waarmee de band speelt, krijgt het publiek goed aan het dansen en zorgt voor een energieke festivalsfeer.

MIN
Hoewel het eerste nummer de toon zet voor een veelbelovend optreden, zit er verder geen duidelijke opbouw in het concert. De bandleden doen wat ze moeten doen. Ze spelen hun nummers, maar ook niet veel meer dan dat. De intensiteit waarmee ze spelen is gedurende het concert aldoor constant. Er is weinig variatie en dynamiek, wat het geheel nogal eentonig maakt. Naast variatie lijkt er nog iets te missen. Enkele quotes uit het publiek: “Wel leuk, maar ik mis de viool” en “Aardig, maar er had een trompet bij gemogen.” Het mixen van genres kan erg verrassend zijn, helaas komt het hier niet goed uit de verf. Het is van alles wat, maar niets springt er uit.

CONCLUSIE
Mala Vita: je vindt het geweldig of je vindt het niets. De muziek is dansbaar en aardig uitgevoerd, maar het mist hoogtepunten en variatie. Dankzij de goede sfeer en de energie van de band blijft er een positieve vibe op Habana, maar Mala Vita schept hogere verwachtingen dan het kan waarmaken.

CIJFER
6+

SCHOOLBORDJOURNALISTIEK

Hugo en Mike

Johan

Rob en Elske