Jong talent Knarsetand benut niet het volle potentieel

Publiek blijft knarsetandend achter

tekst: Mike Ligthart | foto's: Marcel Krijgsman ,

Club Voerweg was vol verwachting van wat Knarsetand ging doen. Dit jonge talent had een klein ensemble naast een drum & bass-dj neergezet. Helaas bood het rijke geluid geen compensatie voor de slordige presentatie, het lange wachten en de slecht matchende zangeressen. Het publiek bleef gefrustreerd achter.

CONCERT
Wie / waar / wanneer: Knarsetand, Club Voerweg, vrijdag 20 juli 2012

MUZIEK
Mix, mix, mix! Het is drum & bass+. Een dj begeleid door violen, cello’s, een saxofoon, een trompet, twee zangeressen, een mc en dat allemaal onder leiding van de jongen die alles kan: Knarsetand. Hij heeft alles geschreven, geproduceerd en is vanavond de dirigent. Invloeden van triphop, reggae, dubstep en jazz zijn aanwezig.

PLUS
De sound is echt geweldig. De aanwezige musici zijn zeker een toevoeging. Het gehele geluid wordt een stuk rijker. Het doet denken aan een kleinere (jongere) versie van Kyteman.

MIN
Waar het muzikaal erg sterk is, ontbreekt het aan de rest. De mc weet niet goed het publiek te bespelen. Hij gaat te ver als hij het publiek gebrek aan enthousiasme verwijt. Waarom hij überhaupt aanwezig is, wordt al snel duidelijk. De stukken tussen de nummers duren langer dan de nummers zelf. Het publiek is meer aan het wachten dan iets anders. De zangeressen kunnen individueel vast prima zingen, maar de synergie ontbreek. Is het vals? Nee, maar toch klopt er iets niet. Dit alles maakt het een zeer slordig optreden.

CONCLUSIE
De chaos op het podium, het lange wachten, de irritante mc en de slecht combinerende zangeressen leveren een gevoel van frustratie op. Vooral omdat de sound zo goed is en iedereen het gevoel heeft dat er meer inzit. Helaas wordt het potentieel niet ten volle benut.

CIJFER
6-