Bombay Show Pig is potentiële festivalhit

Maar krijgt nu alleen de voorste rijen mee

tekst: Robin Oostrum foto's: Esmée Ottema ,

De band is ooit begonnen als drietal, maar is sinds vorig jaar een duo. Dit blijkt een goede zet voor Bombay Show Pig. In mei brachten ze hun debuutalbum Vulture/Provider uit: een album dat live voor een springende menigte moet kunnen zorgen. Op de-Affaire blijft het springen echter beperkt tot de voorste rijen.

CONCERT
Bombay Show Pig, De Arc, vrijdag 20 juli 2012.

MUZIEK
Indierock-duo met invloeden van de Yeah Yeah Yeah's en The Kills. Voor liefhebbers van Blood Red Shoes.

PLUS
Het is niet makkelijk om als duo een goede rockshow neer te zetten. Linda gebruikt drums en toetsen, terwijl Mathias gitaar speelt en effecten opneemt. En dan zingen ze ook nog: slim afgewisselde solo- en samenzang tussen coupletten en refreinen, hetgeen de aandacht vasthoudt. Het publiek deint gewillig mee met de catchy nummers en vooraan wordt zelfs flink gesprongen.

MIN
De uithalen van Linda zitten soms tegen het randje aan, maar dat is eigenlijk wel een fijn contrast met de vlak zingende Mathias. De nummers lijken allemaal erg veel op elkaar. Je vraagt je soms af of een nummer niet al eerder voorbij is gekomen, en het zal weinig mensen opvallen dat Nausea van Beck wordt gecoverd.

CONCLUSIE
Bombay Show Pig presenteert zich als de Nederlandse Blood Red Shoes: springende festivaltenten liggen in het vooruitzicht. Dan heeft de band wel een paar hits nodig om de aandacht een uur lang vast te houden.

CIJFER
7,5

SCOREBORDJOURNALISTIEK
Rozemarijn en Floor: "Een 5, want een beetje teveel van hetzelfde."