Bombay Show Pig heeft nog steeds een printer te koop

“Ik dacht dat het wel vet zou zijn om aan te bellen om een printer te verkopen”

Tim Arets ,

Mathias staat gezellig buiten met zijn vriendin te wachten in de cateringruimte. Als we met hem meelopen naar Linda is zij zich druk aan het opmaken voor de show. Beide ogen ontspannen, wat ook niet gek is. Dit voorjaar deden ze al een tour met Shaking Godspeed en sinds de release van hun album hebben ze al op flink wat festivals gestaan. Volgende week gaan ze zelfs naar Zuid-Afrika om daar een tour te doen. Een interviewtje moet voor hen dan ook makkelijk te doen zijn.

Wie: Mathias Janmaat (zanger en gitarist) en Linda van Leeuwen (zangeres en drums), ook wel bekend als Bombay Show Pig
Waar: in een kleine trailer achter het podium
Wanneer: vrijdag 20 juli, voor hun show, terwijl Ewert and the Two Dragons net klaar is 
 
Houd je van wandelen?
Linda: “Deze vraag heb ik al een keer met een andere band beantwoord, dus ik laat Mathias deze doen, haha.”
Mathias: “Ik heb sinds vijf maanden geen fiets meer, dus ik loop echt alles. Ik was bij een vriend in Amsterdam en toen gingen de trams niet meer, dus ik moest helemaal naar huis lopen. In deze tas zat een printer. Ik ben toen naar huis gelopen en ik dacht dat het wel vet zou zijn om aan te bellen om een printer te verkopen. Je mag ook vertellen dat ik nog steeds die printer te koop heb en dat mensen me kunnen bellen. Het is een hele mooie witte, zo’n HP ding, ik heb alle kabels nog. Er staan wel onverklaarbare ringen op elk blaadje dat je uitprint, geen idee waarom.”
 
Met wie op de-Affaire zou je een affaire willen?
Linda: “Ik heb gehoord dat The Hickey Underworld wel leuk is, dus daar ga ik zo nog even naartoe. Daar wil ik dan wel een affaire mee!”
Mathias: “Toen we hier aan kwamen rijden deden twee mannen de hekken open. Een van die twee had zo’n hele dikke, grote snor met van die kronkels aan het einde.”
Linda: “Ze hadden toch allebei zo’n snor?”
Mathias grapt: “Ja klopt, maar ik wil er eentje toch specifiek benoemen, want hij had een gele onderkant en de rest was grijs. I like to get to know that guy, haha!”
 
In een interview met jullie werd aangekondigd dat jullie met een EP komen. Kunnen jullie daar al meer over vertellen?
Linda: “Nee, we kunnen daar voor nu niks meer over zeggen. Die opvatting van dat interview klopte sowieso niet helemaal. We waren gewoon hardop aan het denken wat we eventueel kunnen gaan doen en toen is daar een titel van gemaakt alsof dat onze vaste plannen voor het najaar zullen zijn. Het komt erop neer dat we met leuke plannen bezig zijn, maar nog niet weten in welke vorm we het kunnen gieten. Het kan elke dag weer veranderen.”
 
Wat was jullie reden om bij Kytopia te tekenen?
Mathias: “We hebben daar drie maanden gezeten en zijn op allerlei manieren geholpen door die mensen. We konden leuke dingen doen binnen de muziek en dat belooft veel goeds voor de toekomst, dus we wilden wel met hen doorgaan. We hebben ook naar andere labels gekeken, maar de mensen bij Kytopia hebben we al op zakelijk en persoonlijk vlak leren kennen. Ze hebben veel voor ons gedaan zonder dat er voor hen wat te halen was. Dat betekent heel veel voor ons.”
Linda: “Ze lieten ons heel erg vrij en steunden ons ook echt, dat was heel fijn.”
 
Jullie zitten al vanaf het begin samen in deze band. Tijdens het opnameproces van jullie laatste album, waarin jullie hebben gereisd naar onder andere Amerika, hebben jullie elkaar ook beter leren kennen. Weerspiegelt zich dat in jullie muziek of het live-optreden?
Linda: “Ja, heel erg, denk ik. Hiervoor waren we met zijn drieën en we zijn ook nog een tijdje met zijn vieren geweest, dus daar moesten we ons op aanpassen. Die drie maanden waren de meest intensieve die Mathias en ik samen hebben meegemaakt. Dat heeft veel betekend voor de persoonlijke band. De muziek was altijd al zo, maar door de nieuwe formatie hebben we elkaar wel moeten zoeken, en uiteindelijk ook gevonden, op het podium. Ik heb nu ook meer een band met Mathias op het podium dan toen we met zijn drieën of vieren waren, want je bent nu op elkaar aangewezen."