Rina Mushonga imponeert met zowel stem als band

Het nummer All My Ships is een hit in de dop.

Michael Weijers ,

Rina Mushonga is enkele maanden te bewonderen in ons land. Met slechts haar stem en gitaar weet ze je te raken, maar ook met een complete band is haar show indrukwekkend te noemen.

CONCERT
Rina Mushonga, Boog, maandag 16 juli 2012

MUZIEK
Rina Mushonga mengt diverse muziekstijlen en is eigenlijk niet in één hokje te stoppen. Door haar muzikale ervaringen te bundelen, komt ze tot een eigen geluid waarin onder andere rock, reggea en folk verweven zijn. Door het gebruik van een breed scala aan instrumenten verveeld haar show geen moment en kent veel afwisseling.

PLUS
Messcherpe uithalen en een rauw randje. Haar stem is erg indrukwekkend en heeft veel karakter. Ze heeft een erg goede band samengesteld. Naast gitaar, toetsen en bas komen ook een banjo en een elektrische contrabas voorbij. De band bespeelt alle instrumenten erg goed en zorgt bovendien voor goede achtergrondzang. Het houdt het allemaal spannend met de nodige afwisseling.

MIN
Er zijn werkelijk vrij weinig minpunten aan dit optreden te ontdekken. De publieksinteractie komt wat laat op gang. Rina laat in het begin vooral de muziek voor zich spreken. Maar als je muziek gewoon goed is, is dat geen probleem. Wellicht kan ze werken aan nog iets meer podiumpresentatie, zodat het er echt vanaf knalt.

CONCLUSIE
Rina Mushonga is een naam waar we nog veel meer van gaan horen. Het nummer All My Ships is het hoogtepunt van de set en ook een hit in de dop. Van ingetogen ballades naar knallende rock, Rina bewijst het allemaal aan te kunnen.

CIJFER
8,5