Mittland Och Leo, liefde op het eerste gezicht...

…is van korte duur

Joeri Pisart ,

Mittland Och Leo is een soort verbastering van het Vlaamse koppel Milan (Mittland betekent my land) Warmoeskerken en Joke (Leo = Leonare) Leonare. Met hun liefde als katalysator ontstaat geheimzinnige, instrumentale muziek. Op een scherm worden continu beelden geprojecteerd, die alsnog een hint naar de betekenis van de composities geven.

CONCERT
Mittland Och Leo, Boog, maandag 16 juli

MUZIEK
Spookachtige orgels en synthesizers over een kinderkeyboard-waardige drummachine, zonder enige zang.

PLUS
Eentonigheid kan een zwaktebod zijn, maar bij Mittland Och Leo is het een middel om beter in hun muziek weg te zinken. Het ontbreken van tekst en de minimale afwisseling van ritmes en klanken brengen de gewillige luisteraar in een kabbelende droomwereld. Meedeinen met gesloten ogen lijkt het fijnste, ware het niet dat fascinerende films van vrouwen aan het strand, verklede kinderen en een met een spiegel spelende kitten worden geprojecteerd.

MIN
Grote kans dat, mits het duo hun tijd vol had gemaakt, de muziek toch zou vervelen. ‘Gelukkig’ stopten zij een kwartier eerder, waardoor zij slechts een klein halfuur hebben gevuld. In die tijd maakten zij nauwelijks contact met het publiek. Sporadisch valt een verlegen glimlach ons ten deel, voor een welkom- of slotpraatje zijn ze te verlegen.

CONCLUSIE
De introverte beelden, klanken en houding van Mittland Och Leo fascineren, maar niet gedurende een volle set.

CIJFER
7-