Jazzsteppa wobblet er lekker op los

Helaas blijft het een zeer lokaal dansfeestje

tekst: Erik Nijsten foto's: Hans Kreutzer ,

Gesterkt met een live drum en trombone trakteerde de twee heren van Jazzsteppa het publiek op lekkere dubsteb met een vleugje ragga. Helaas zette het duo de-Affaire niet in vuur en vlam.

CONCERT
Jazzsteppa featuring Jesse Lee Burn, De Arc, donderdag 19 juli 2012.

MUZIEK
Dikke vette dubstep, doordrenkt met een vleugje jazz en ragga.

PLUS
De twee heren van Jazzsteppa laten vanaf de eerste minuut horen wat ze op de-Affaire komen doen: een dansfeest opzetten. Op de vette dubstep met invloeden van jazz, ragga en reggae gaan de voetjes al snel van de vloer. Regelmatig gaat de kenmerkende ‘dubstep-wobble’ door je hele lichaam. Gelukkig blijft het hier niet bij. Jazzsteppa speelt er live namelijk ook nog drum- en blaaspartijen bij. Hierdoor swingt het de pan uit en ontstaat er een waar dansfeest voor De Arc.

MIN
De muziek van Jazzsteppa blijft niet hangen en ook de danssfeer is zeer lokaal. Loop een dertig meter van het podium vandaan en het boeit een stuk minder. Je hoort dan lekkere dubsteb, maar meer ook niet. Wat de toegevoegde waarde van Jesse Lee Burn nu precies is, blijft onduidelijk. Ze zingt op een paar nummers een mopje mee, maar ze had ook thuis mogen blijven.

CONCLUSIE
Jazzsteppa geeft een mooi visitekaartje af en de voetjes gaan van de vloer. Het is alleen jammer dat als je een paar stappen achteruit doet, het optreden niet meer boeit.

CIJFER
7