The Jezabels prima opener dag vier

Maar blijven niet lang hangen

tekst: Robin Oostrum | foto's: Jimmy Israel ,

Met debuutalbum Prisoner wonnen The Jezabels in hun thuisland al de Australian Music Prize, voor grote favoriet Gotye. Eerder dit jaar stond het kwartet onder andere in Paradiso en Merleyn, maar van een doorbraak in Nederland is vooralsnog geen sprake. Nu openen ze de vierde dag van de-Affaire.

CONCERT
Wie / waar / wanneer: The Jezabels, Arc, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Indierock met hitpotentie, 'intense indie' volgens de band zelf. Opvallend zijn de uithalen van zangeres Hayley Mary, waardoor ook liefhebbers van Within Temptation bij het Australische kwartet op hun plek zijn. Bescheiden hit Endless Summer is al eens op 3FM gedraaid.

PLUS
Sommige indiebands maken er live een zooitje van, The Jezabels niet: goed op elkaar ingespeeld, en het bereik van Hayley is live indrukwekkend groot. Goede keuze ook om met het enige hitje te beginnen, zouden meer bands moeten doen. De meisjes voor het podium dansen vrolijk mee.

MIN
Een uur The Jezabels is nog te lang: daarvoor zit er te weinig afwisseling in de set. Vreemd ook dat er maar vijf nummers van het album gespeeld worden, afgewisseld met vijf onbekendere ep-tracks. Hoewel continu heupwiegend, is interactie met het publiek schaars: zelfs twee kinderen op het podium ontlokken bij Hayley slechts een glimlach.

CONCLUSIE
Prima optreden om de avond mee te beginnen, maar niemand zal het hier volgende week nog over hebben.

CIJFER
7