Fresku pakt uit met het grootste feest

Dj's Y’skid en Fresku sluiten hiphopdag af met euforisch publiek

tekst: Tim Arets | foto: Willie Kerkhof ,

In mei kwam het nieuwe album van Fresku uit: 'Maskerade'. Een veelbesproken plaat die vertelt over de diepe dalen die Fresku de afgelopen tijd heeft meegemaakt. Vanavond is daar geen tijd voor. Fresku sluit vanavond af met een feestje. Club Voerweg staat helemaal vol: het grootste aantal mensen in het publiek daar tot nu toe deze week. En dat zegt wat, na een goede Fortarockavond op zaterdag.

CONCERT
Wie, waar, wanneer: Fresku, Club Voerweg, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Hiphop met autobiografische teksten. Emotioneel maar ook grappig.

PLUS
Het was al de hele dag druk bij Club Voerweg, maar als zo’n enorm publiek de nummers van Fresku meezingt, dan weet je waar het op heeft gewacht. Fresku is een geboren podium-entertainer en heeft een goede vorm van interactie met het publiek. Fresku maakt niet alleen hiphop, hij zet ook een show neer. Een dj en een performer zorgen namelijk niet vaak voor wat spannendere dingen op het podium dan het gemiddelde "Handen in de lucht, kom op, kom," of "wie heeft er zin in een feestje?" Dj Y’skid is geen producer die gewoon een muziekje start. Hij zingt mee en zorgt voor een strakke show waarin hij gemakkelijk kan inspelen op wat er gebeurt. Fresku is een talent dat zich ook al in het buitenland aan het bewijzen is.

MIN
Er zijn altijd mensen die het nodig vinden om een gevecht te beginnen. Fresku spreekt ze aan: "Oprotten. Wegwezen. Zo gaan we niet door, man." Ook na het laatste nummer geeft hij dan ook graag toe: "Dit is het laatste nummer. Sorry allemaal, bedank die gasten van net maar." Ligt dit aan Fresku zelf? Nee. Hij laat zien hoe hij zijn publiek wil hebben, een groot publiek dat met zijn allen het naar hun zin heeft.

CONCLUSIE
Fresku is een ijzersterke entertainer die het publiek met gemak om zijn vinger windt.

CIJFER
8.5