Fenster zorgt voor oase van rust

Lieflijke dreampop boeit van minuut tot minuut

tekst en foto's: Niek Leermakers ,

Sympathiek indie-trio trakteert De Boog op complete luisterervaring.

CONCERT
Wie / waar / wanneer: Fenster, De Boog, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Fenster maakt gelaagde popmuziek met harmonieuze samenzang en lieflijke melodieën.

PLUS
Vanaf de eerste noot heeft het trio uit Berlijn/New York de aandacht van het publiek. Misschien lijkt op het eerste gezicht de rustige muziek van Fenster niet helemaal op z'n plek op het stampvolle, chaotische festivalterrein. Maar de liedjes zijn goed genoeg om stand te houden, waarbij de band het zelfs aan durft om een aantal volledige stiltes te laten vallen. Het rijke instrumentarium van de band wordt ingezet om zorgvuldig naar de climax van elk nummer toe te werken. Bovendien blijven de loepzuivere harmonieën en de aparte zang van met name de zanger-gitarist gedurende de hele show overeind.

MIN
De frequente instrumentwissels zorgen weliswaar voor variatie, maar is het nu echt nodig? Het overzicht raakt een beetje kwijt en de wisselingen leiden af van waar het werkelijk om gaat: de liedjes. De uitgeklede arrangementen beklijven, maar wekken soms de indruk dat het een en ander niet helemaal af is.

CONCLUSIE
De positiviteit van Fenster werkt aanstekelijk op het publiek: temidden van al het festivalgeweld staan de veelal jonge muziekliefhebbers met een brede grijns aandachtig te luisteren. En dat is volledig de verdienste van de band.

CIJFER
8