Dancing Dollekamp dolt niet

Nieuwste muziekproject van André Manuel maakt te weinig indruk

Erik Nijsten ,

Met zijn voorgaande muziekprojecten maakte André Manuel veel indruk. Helaas geldt dit niet voor Dancing Dollekamp, zijn nieuwste project. Doorsnee rockmuziek die lekker in het gehoor ligt, maar die ook weer heel snel is vergeten.

CONCERT
Wie / Waar / Wanneer: Dancing Dollekamp, Habana, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Dancing Dollekamp is na Fratsen, Krang en De Ketterse Fanfare het nieuwste muziekproject van André Manuel. Deze keer krijgen we rechttoe rechtaan rock met grappige teksten geserveerd.

PLUS
“Hallo Nijmegen! Wordt er godverdomme nog gedanst?” Het is voor iedereen duidelijk: André Manuel staat op Habana. Onder leiding van deze droogkloot geven de mannen van Dancing Dollekamp een uiterst relaxed optreden weg. De leden van Dancing Dollekamp zijn stuk voor stuk prima muzikanten waardoor het muzikaal helemaal goed zit. Daarnaast werken sommige teksten, met name de Duitstalige liedjes Zigarette Rauchen en Zusammen, op je lachspieren.

MIN
Het optreden van Dancing Dollekamp rockt lekker door. Niets meer en niets minder. Hierdoor maakt het optreden en de muziek te weinig indruk. Om antwoord te geven op de vraag van André Manuel: “Jazeker wordt er gedanst in Nijmegen. Alleen is het deze avond niet op jouw muziek. Daar is te weinig reden voor.”

CONCLUSIE
Het optreden van Dancing Dollekamp heeft een enkeling verleid tot het zetten van een aantal danspasjes. Helaas maakt de muziek te weinig indruk om er een echt feest van te maken.

CIJFER
6-