Capeman is geen superheld

Gewoon een mens van vlees en bloed

tekst: Eelco van Eldijk | foto's: Laura Derkse ,

…en een bijzonder weinig creatief type

CONCERT
Wie / waar / wanneer: Capeman, Lift, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Moderne pop/rock, gebaseerd op invloeden van grote namen uit het genre. Toch, in de studio lijkt men nog enigszins een redelijk eigen geluid neer te zetten. Maar als 3FM Serious Talent een belofte voor de toekomst? Nee, dat niet direct, maar juist wel echt een band van nu. Vandaar dat een plaatsje op de-Affaire gerechtvaardigd zou moeten zijn.

PLUS
Capeman is een hecht spelende band. De nummers zitten er goed in en de band heeft een professionele uitstraling.

MIN
Eén Coldplay, Kane of U2 is écht wel genoeg. Geen enkel nummer van Capemans stadionvullertjes blijft hangen. Tel daarbij op een presentatie die getuigt van grootheidswaanzin, dan snap je dat Capeman geen hoogvlieger is of wordt. Het is mij sowieso een raadsel wat 3FM wil met het Serious Talent-vehikel. Dit zijn allemaal brave bandjes, die - en dat is serieus fijn voor ze - wat aandacht en airplay krijgen. Want anders zou men nooit opvallen tussen de rest van de zogenaamd 'nooit grappige' grijze kantoormuizen. Wat dat betreft past het dus prima bij 3FM, maar niet op het eigenzinniger de-Affaire.

CONCLUSIE
Een oninteressant optreden van een oninteressante band. Batman, Iron Man of Spiderman zullen geen concurrentie ondervinden van Capeman.

CIJFER
4,5