de-Affaire: The Gospel brengt ode aan Jan Smeets de-Affaire: The Gospel brengt ode aan Jan Smeets

"de-Affaire heeft een fantastische line-up dus gewoon geen dag overslaan!"

de-Affaire: The Gospel brengt ode aan Jan Smeets

"de-Affaire heeft een fantastische line-up dus gewoon geen dag overslaan!"

Tijdens festival de-Affaire speelt ook dit jaar een flink aantal Gelderse acts. 3voor12 gelderland stelt ze graag aan je voor! Vandaag The Gospel.

Wat mogen we van jullie op de-Affaire verwachten?
Mogen of kunnen? Mogen: wat je maar wilt. Kunnen: Louter hits! Haha! Of juist groefjes die niet zouden misstaan als B-kant van een hitsingle. En een ode aan Jan Smeets.

Wat is je mooiste festivalervaring?
We speelden op een zomerfestival in België, als laatste act om 'n uur of half twee 's nachts. Het regende al de hele dag en avond, het was ongeveer drie graden en het festivalterrein, waar plek was voor zo'n duizend man, was volledig leeg op de mensen van de organisatie na. Het water liep over het podium. We speelden voor een man of tien maar het leek alsof er vijfhonderd mensen stonden, zo los gingen ze. Die arme mensen van het festival sliepen daar ook nog in een tentje.

Op de Zwarte Cross viel de regen ook met bakken uit de lucht en daar gingen een stuk of honderd regenponcho's spontaan line dancen, inclusief een gastoptreden van de security. Ook daar liep het water over het podium. Blijkbaar doen we het goed bij slecht weer. Dus als er tijdens de-Affaire toch een bui moet vallen, dan maar bij ons. We slaan ons er wel doorheen.

Wat is volgens jullie de gouden tip voor de-Affaire festivalganger?
Het is echt serieus een fantastische line-up dus gewoon geen dag overslaan, lief zijn voor elkaar, geen teenslippers dragen als je gaat pissen en de blikken Schultenbrau thuis laten.

Maar vooruit dan: uiteraard Fresku en Honningbarna. En natuurlijk Automatic Sam, Bombay Show Pig, Red Fang, Awesome Tapes From Africa, Mittland Och Leo, Drive Like Maria, Electro Guzzi, The Hickey Underworld, Twin Shadow, Hanni El Khatib, The Excitements, Red Fang, The Ex, Jagwar Ma, Twin Shadow, en, en en......Als je het dan echt niet weet, kom dan maar lekker bij ons los gaan.

Wie verdient er volgens jullie een medaille?
De uitvinder van de medaille. Elke dwaas ter wereld heeft wel voor iets ooit een medaille gekregen maar naar alle waarschijnlijkheid heeft de uitvinder ervan er nooit eentje gehad.

Verder alle het goede volk van de-Affaire, de bedenker van de Space Echo, de uitvinder van de mayonaise en Eelco van Eldijk.

Welke vraag mag er nooit meer gesteld worden door een journalist?
Alle vragen die beginnen met: ‘Waarom….’

The Gospel speelt maandag 16 juli om 22.15 uur op podium De Lift.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland