de-Affaire: NEW raadt affaires te allen tijde aan!

“Wij geloven niet in monogamie”

Redactie 3voor12 gelderland ,

Tijdens festival de-Affaire speelt ook dit jaar een flink aantal Gelderse acts. 3voor12 gelderland stelt ze graag aan je voor! Vandaag: Nieuwe Electronische Waar.

Wie: Pim van der Burg, projectleider Nieuwe Electronische Waar
Waar: Online achter de laptop
Wanneer: Dinsdag 17 juli 2012

Houd je van wandelen?
Ik vind de vierdaagse elk jaar enorm gezellig. Qua wandelen: laat ik het erop houden dat ik enorm gek ben op Nijmegen.

Met welke Affaire-act zou je wel een affaire willen hebben?
Eigenlijk hebben we met een aantal organisaties al langdurige affaires. Op andere dagen op de Voerweg staan Planet Rose, I Feel Luv and Give it Dub, met al die organisaties heeft NEW de afgelopen jaren al eens affaires gehad. Wij geloven niet echt in monogamie. Wij zijn gebaat bij een goede culturele samenwerking en uitwisseling binnen Nijmegen. Wij raden affaires dus ten alle tijden aan.

Wat heeft N.E.W. op het programma staan aanstaande vrijdag?
Ook dit jaar hebben wij weer een mooi gevarieerd programma met allerlei elektronische muziekstijlen. Waar de vorige edities toch vooral in het teken van house en techno stonden, laten we dit jaar het hele elektronica spectrum zien.  Evenals vorig jaar staan er alleen NEW artiesten. Je mag de artiesten wel een beetje de crème de la crème van het afgelopen NEW-jaar noemen. Zo staat er bijvoorbeeld Sam A La Bamalot, onze - inmiddels niet meer - ruwe diamant. Hij heeft een unieke sound die je nog maar zelden hoort. Niet voor niets stond hij dit jaar op PITCH Festival voor een volle zaal. Levingtquatre is ook al zo'n gigantisch talent die niet in de bestaande kwartmaten denkt en met zijn liveset iedereen steeds weet te verrassen. Dit jaar één van de hoogtepunten op het Bevrijdingsfestival. Dan hebben we Vincent Leijen die house wél spannend kan laten klinken, en Near Earth Object die NEW met zijn track op NEW 7.0 een echt industrieel randje gaf. Ook Near Earth Object rockte heel hard op het Bevrijdingsfestival. Onze twee headliners van dit jaar zijn Knarsetand en Steve Mensink. Steve Mensink is één van de 35 aliassen waaronder hij optreedt. Steve is momenteel erg hot, onder andere in Engeland, waar hij een contract tekende met Ramp Recordings en zelfs mocht optreden op Boilerroom.tv. Voor Nederlandse begrippen is dat best wel uniek. Knarsetand wordt het moment van onze avond, hij zal met een 18-koppig orkest komen optreden. Dit lees je goed ja, dit wordt echt heel bijzonder. Ook wel heel spannend, dus in elk geval het kijken waard!

Wat is jullie geheime tip voor de-Affaire dit jaar?
Ik praat dan over mijn persoonlijke voorkeuren, ik zou graag Twin Shadow, Kurt Ville, Jazzsteppa en Zola Jesus willen zien.

Wat kunnen we later dit jaar nog verwachten van NEW?
We blijven ook komend half jaar weer erg druk. Een kleine opsomming van aankomende evenementen: de nieuwe cd NEW 8.0, de Zwarte Cross showcase, we gaan iets doen met de Nijmeegse Kunstnacht, ook komt er een samenwerking met een kunstfestival in Arnhem. Daarnaast gaan we eind dit jaar weer een groot congres organiseren en hebben we nog een hele grote verrassing in petto voor de maand oktober. Maar dit is nog niet definitief. Over al deze evenementen en ontwikkelingen kun je meer lezen op (korte) termijn via www.nieuwelectronischewaar.nl.