de-Affaire: Automatic Sam vindt het tijd voor revanche!

“Iedereen die er niet om vraagt en een tof persoon is voor zijn of haar omgeving verdient een medaille ”

Tijdens festival de-Affaire speelt ook dit jaar een flink aantal Gelderse acts. 3voor12 gelderland stelt ze graag aan je voor! Vandaag Automatic Sam.

Wat mogen we van jullie op de-Affaire verwachten?
De laatste keer dat we op de Affaire speelden was in 2010. Dat was het meest dramatische optreden uit de historie van Automatic Sam. Als ik eraan terugdenk krijg ik nog steeds koud zweet in mijn handen en wil ik van schaamte het liefst een deken over mijn hoofd trekken. Over het hoe en waarom heeft Eelco van Eldijk destijds al het één en ander geschreven in zijn recensie, dus daar zal ik ook niet nog een keer over beginnen, maar wat mij betreft is het vooral tijd voor: revanche! We zijn nu ook druk bezig met het schrijven van nummers voor de opvolger van Texino en ik hoop dat we er ook al een paar tijdens de Affaire kunnen spelen.

Wat is het leukste dat je deze zomer nog gaat doen?
Veel optreden en aan het werk met nummers voor een nieuwe plaat. Klinkt misschien wat saai, maar goed... dat vind ik nou leuk!

Wie zou je het volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Ok, daar gaat 'ie! En dan vergeet ik er vast ook nog een paar: The Cubical, Orange Sunshine, Santa Cruz, Richie Dagger, Gewapend Beton, Spirit of John, Leonie Evans, '76 Giant Tiger Hooch, Phantom Four & The Arguido, Cuban Heels, Station Nevada, The Information, The Bunny Bonanza's, The Black Albinos, OFF!, Cliteater, Adolf Butler, a.P.A.t.T., Green Hornet, Death Grips, The Men, Lumerians, Mike Watt, Fatso Jetson, The Entrance Band, The Devil's Blood, Ugly Papas, All For Nothing, Purling Hiss, Ty Segall, Thee Hammer, Noon, T-99, Imaad Wasif, Yawning Man, The Fudge en Brandstapel. Klinkt mij in de oren als een super line-up. Kom maar op met die subsidie!

Wie verdient er volgens jou een medaille?
Iedereen die er niet om vraagt en een tof persoon is voor zijn/haar omgeving.

Welke vraag mag er nooit meer gesteld worden door een journalist?

Mij mag je op zich alles wel vragen. Interviews waarbij je gevraagd wordt om je biografie samen te vatten ("Waar komt jullie bandnaam vandaan?", etc.) vind ik wel suf. Dat kan iedereen ook wel op onze website lezen. Nu ik er zo over nadenk schiet mij wel iets anders te binnen. Er zijn wel eens journalisten die vragen om een oordeel te vellen over een andere band. Die journalisten hebben er naar mijn mening echt niets van begrepen. Ik ga Eelco van Eldijk toch ook niet vragen om een nummer te schrijven? Alle bands die op een dergelijke vraag ingaan kunnen wat mij betreft ook inpakken. Je valt je broeders en zusters die hetzelfde doen als jij (zo goed mogelijk eigen nummers maken en uitvoeren) toch niet af? Over smaak valt niet te twisten, dus hou je mond en geef de desbetreffende journalist(e) een draai om de oren.

Automatic Sam speelt zondag 15 juli om 22.45 uur op podium Boog.