Willy Moon brengt publiek in vervoering en laat Club Voerweg dansen

Terug naar de rock-'n-roll van de jaren vijftig

Niek Leermakers ,

Ster in wording laat Club Voerweg dansen.

CONCERT
Willy Moon, Club Voerweg, zondag 15 juli 2012

MUZIEK
Willy Moon gooit de rock-'n-roll uit de fifties en de elektronische muziek van nu in een blender. Het resultaat is dansbare popmuziek, in de stijl van Mark Ronson.

PLUS
De soulvolle stem van Willy Moon is de belangrijkste troef deze avond, aangezien de nummers live niet helemaal uit de verf komen. Vanavond ontbreken de strakke breaks en knotsgekke samples die de Nieuw Zeelander op plaat wel ten gehore brengt. Het is duidelijk dat Willy Moon even op gang moet komen en de pauze van tien minuten door toedoen van technische problemen geven hem een welkome adempauze. Willy Moon komt terug met de ijzersterke single Yeah Yeah en het publiek gaat vanaf dat moment uit z'n dak. Daarnaast werken zijn slides en geraffineerde danspasjes aanstekelijk op het het wild dansende publiek.

MIN
De twee vrouwelijke bandleden zouden hun façade van stoerheid wel eens mogen inruilen voor zichtbaar spelplezier. Willy Moon heeft de touwtjes stevig in handen. Niet alleen schrijft en produceert hij alles, ook in de live-setting lijkt hij alles zorgvuldig te regisseren. Daar ligt ook meteen het manco van de band: het is allemaal net iets te gekunsteld.

CONCLUSIE
Willy Moon is een ster in wording, althans zo komt de zanger over. Ondanks wat technische problemen komt de band tegen het eind van de set goed op stoom. Een potentiële festivaltopper.

CIJFER
7,5