Villa Zeno weet het vuurtje op te stoken

Energie uit de achterhoek

tekst: Arjo de Zeeuw | foto's: Eric Veltink ,

Met een klein vlammetje wordt het vuur tijdens het optreden van Villa Zeno langzaam maar zeker opgestookt tot een groot feest.

CONCERT
Villa Zeno, Lift, woensdag 18 juli 2012

MUZIEK
Rock, bluesrock, grunge, indie, soul, you name it, het zit erin. Een overtuigende mix met de nadruk op ja wat eigenlijk? Er komt zelfs een heus walsje voorbij. De mannen weten van veel invloeden toch een coherent geheel te smeden.   

PLUS
Een band met een behoorlijke uitstraling, lots of energy, een mix van veel muzikaal moois, strak gespeeld en met veel overtuiging gebracht. Villa Zeno heeft een kleine bezetting, maar weet te boeien door de mix van stijlen, door het vuige en vette gitaarspel, goede en gevarieerde toetsen en een kei van een drummer.  

MIN
Aan het begin van de set ontstaat enige twijfel over de kwaliteit van de composities en de arrangementen. Het is weinig gevarieerd. De beste nummers moeten duidelijk nog komen en dat gebeurt dan ook. Het stemgeluid van de zanger/gitarist is niet heel bijzonder, maar dat maakt hij goed door de overtuiging en de soul waarmee hij de nummers brengt.  

CONCLUSIE
Op de een of andere manier kunnen we het woord originaliteit bij deze band niet gebruiken. Toch weet de band van vele conventionele componenten een vet en energiek geheel te maken. Met een wat rustig en mat begonnen set voeren ze de spanning, het plezier, de energie en de variatie toch op naar een behoorlijk hoog niveau, waar het publiek dan ook blijk van geeft.

CIJFER
8

Kapelsessie: Villa Zeno from Kapelsessies Gelderland on Vimeo.