Twin Shadow wil wel groupies Twin Shadow wil wel groupies

"Mooie vrouwen doen het voor ons wel"

, Pieter-Paul Spiertz

Twin Shadow wil wel groupies

"Mooie vrouwen doen het voor ons wel"

Pieter-Paul Spiertz ,

Met zijn stem uit de Morrissey- en Stingtraditie maakt George Lewis Jr. met zijn band Twin Shadow ook heel wat tongen in het publiek van de-Affaire los. Zijn jaren tachtig-getrouwe synthwave bezit sexy grooves (Patient) maar live net zo goed een enkele U2-achtige solo (Forget). Vooraf werd de interviewer gewaarschuwd dat hij wat nukkig kon zijn en misschien helemaal geen interview wilde geven, maar niets blijkt minder waar. Joviaal nodigt hij 3voor12 uit bij zijn band in de eettent, zo'n twee uur voor zijn optreden.

Wie: George Lewis Jr., zanger en creatief brein van Twin Shadow.
Waar: Backstage achter de Arc, gezellig na de maaltijd aan een picknicktafel.
Wanneer: Zaterdag 14 juli 2012

Houd je van wandelen?
"Ja, ik ben fan. Zolang ik nog kan wandelen, blijf ik ervan genieten."

Wat is het leukste dat je deze zomer nog gaat doen?
"We zijn druk aan het werk. We gaan onze toer door Noord-Amerika doen. Een vakantie zit er niet in. Misschien een tripje hier of daar. Later dit jaar verschijnt mijn roman Night Of The Silver Sun in delen in verschillende tijdschriften. Er komen twee hoofdstukken in het Amerikaanse "Our Show", en op een andere website. De twee hoofdpersonen komen ook voor in de clips bij Five Seconds en Patient, heb je die gezien? Uiteindelijk doen we een heel boek."

Met wie zou je wel een affaire willen?
"Nou, Kiss The Anus Of A Black Cat zou een goeie zijn. Ze spelen vlak vóór ons; daar gaan we zo kijken. Ik heb er nu al zin in. En onze vrienden van Awesome Tapes From Africa spelen over een paar dagen. Verder zou ik Sharon Van Etten wel doen. Nee, eigenlijk ken ik haar niet. Ik ken veel bands op dit festival helaas niet, het is schandalig. Weet jij wie de schattigste meid is in al deze bands?" (De band buigt zich over het programma, op zoek naar schone deernes) "Misschien Barbarella? Nee? Jammer." Een ander bandlid vult George aan: "Mooie vrouwen doen het voor ons altijd wel."

Wat is je mooiste festivalervaring?
"We hebben op alle festivals veel plezier en veel goede dingen gezien. De beste was dat festival in Polen vorig jaar, Off Festival. Dat was fucking belachelijk. Het stortregende keihard en iedereen bleef maar feesten. Echt niet te geloven. Idioot. En we hebben er Ariel Pink gezien, een van onze favoriete bands."

Wie zou je een schop onder de kont willen geven?
"George W. Bush, of Donald Rumsfeld, die hebben wel een schop nodig. En Mitt Romney."

Wie verdient er dan juist een medaille?
"Barack Obama. Voor het afhandelen van alle bullshit waar de Amerikanen hem mee opzadelen. Maar het is te makkelijk om een politieke mening te hebben. Ik denk dat we als bandleden allemaal redelijk neutraal zijn. We proberen in ons leven gewoon het beste ervan te maken. Politiek boeit ons niet, politiek is afschuwelijk."

Wie zou je volgend jaar op de-Affaire willen zien?
"Skinny Puppy. Of Bauhaus."

Welke vraag mogen journalisten je nooit meer stellen?
"Hoe we aan onze bandnaam komen! Of, nog erger, wat mijn invloeden uit de jaren tachtig zijn. Als ik het ooit uitgevogeld krijg, ben je de eerste die het hoort."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland