Red Fang gelooft niet in nationaliteiten

… en wandelt tot het baadt in het zweet

Paul Aerts ,

Tijdens de druilerige eerste dag van de-Affaire zitten de bandleden van Red Fang verscholen in hun trailer. Drummer John en zanger/bassist Aaron nemen wat kleine slokjes van hun blikje Jupiler. Zo hard en explosief als hun muziek is, zo rustig en vriendelijk zijn deze Amerikanen.

Wie: Red Fang
Waar: Backstage Club Voerweg
Wanneer: 14 juli 2012

Houd je van wandelen?
John: ”Ja, maar niet nu. Ik heb gisteren mijn enkel hevig geblesseerd toen ik het trapje van de kleedkamer wilde bestijgen. Het doet ongelooflijk veel pijn maar het publiek zal er vanavond niets van merken. Heb jij toevallig pijnstillers bij je?”
Aaron: ”Ik verdronk bijna in mijn zweet toen ik urenlang gewandeld heb in Helsinki. Ik vind wandelen dus zeker wel leuk en het is een gemakkelijke oefening. Hardlopen kost veel meer energie, geef mij maar wandelen.”
 
Met wie wil je een affaire op de-Affaire?
Aaron: ”Baroness. Omdat het een geweldige band is. Bovendien zijn het aardige gasten.”
John: ”Ufamamut?”
Aaron: ”Met Ufamamut zou het een vreemde affaire worden, they feed you well…
John: ”Kiss The Anus Of A Black Cat klinkt ook wel heel romantisch, die lijkt me voor de hand liggend.”
 
Welke ervaring wil je bij het publiek bewerkstelligen met je muziek?
Aaron: ”Dat mag het publiek zelf weten, wij maken de muziek die wij leuk vinden en daar moeten ze het maar mee doen.”
John: ”Maar we luisteren onze muziek zelf niet zo vaak, want dan worden we te zelfkritisch.”
Aaron: ”Het is ook verschrikkelijk om jezelf te horen zingen.”
John: ”Ja, maar als ik niet in deze band zou spelen dan zou ik hopen dat ik onze muziek vet zou vinden!”
 
Wat vind je van Nijmegen?
John: ”We zijn hier een tijdje geleden al geweest, toen speelden we in die zaal met allemaal die graffiti erop… Doornroosje ja! Het was een fantastische show, het publiek werd helemaal wild!”
Aaron: ”Ja! Mensen hingen zelfs aan de daksparren, het was een compleet gekkenhuis! Verder vind ik Nederland wel tof omdat iedereen hier zo goed Engels spreekt. Maar als je lang aan het touren bent, dan kom je erachter dat er geen Nederlanders, Fransen of Engelsen zijn, maar gewoon mensen die niet gekoppeld zijn aan een nationaliteit.”
 
Hoe ga je een einde maken aan de regen vanavond?
John: “We krijgen de regen wel weg door hier gewoon te zijn! Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het publiek de regen in ieder geval te laten vergeten!”
Aaron: ”We zijn wel gewend aan regen, gezien we uit Portland komen. Daar regent het minstens net zo vaak als hier. Misschien zou er veel geblowd kunnen worden waardoor er een groot scherm van rook ontstaat dat de regen tegenhoudt!
John: ”Haha, ja, dat zou mooi zijn!”