Palio Superspeed Donkey speelt super indierock

Jonge band maakt het waar

Arjo de Zeeuw ,

Originaliteit, geloof in eigen kunnen, stijl en performance; Palio Superspeed Donkey scoort hoog.

CONCERT
Palio Superspeed Donkey, Boog, zaterdag 14 juli 2012

MUZIEK
Indierock? Dat is het hokje waar je dit soort bands doorgaans instopt, maar dat doet niet helemaal recht aan de muziek die ze maken. Hier en daar zijn er namelijk vette knipogen naar wat andere genres: rock-'n-roll, punk en rock.

PLUS
Deze Amsterdamse erg jonge indieband maakt direct vanaf het begin de toffe start van afgelopen jaar meer dan waar. Op het Boogpodium maken de vier heren een zeer solide en uitgesproken indruk met goed klinkende en uit ontwikkelde nummers met kop en staart. De zanger voegt met zijn gestileerde kuif à la Brian Zelzer niet alleen een bijzonder uiterlijk kenmerk toe; hij kan ook zingen. De band vermaakt met lekkere muziek. Een goede mix van rock-'n-roll, punk en rock. Voeg nog wat muzikale experimentjes toe en je hebt Palio Superspeed Donkey. De relaxtheid en de onbevangenheid waarmee de muzikanten op het podium staan, spreekt aan. Het optreden straalt overtuiging uit.

MIN
Een tikje rommelig is het wel hier en daar. Maar dat is dan ook meteen één van de weinige kritiekpunten. Natuurlijk zijn niet alle nummers even top. De meeste echter wel.

CONCLUSIE
De originaliteit, het geloof in eigen kunnen, de stijl en de performance. Het zijn allemaal elementen die Palio Super Donkey heeft. Laat deze band maar gaan in de richting die ze hebben gekozen. Het komt dan wel goed, ook op de grotere podia.

CIJFER
8.5