Mozes And The Firstborn speelt in eigen keet

Maar blijft wel in veilige haven

Paul Aerts ,

Veel jonge bandjes beginnen in een schuur, met apparatuur gekocht met het zuurverdiende geld als vakkenvuller. Het optreden van Mozes And The Firstborn verwijst exact naar deze sfeer. De dikke vrienden uit Eindhoven en Antwerpen mogen op zondag aftrappen op het Boogpodium.

CONCERT
Mozes And The Firstborn, Boog, zondag 15 juli 2012

MUZIEK
Jonge honden uit het zuiden des lands met een gevarieerd aanbod van smooth southern rock, geserveerd met een ferme shot Amerikaans enthousiasme.

PLUS
Mozes And The Firstborn begint ontzettend sterk. Met een spannend drumritme introduceert de met een Amerikaanse vlag omwikkelde drummer band aan het publiek dat nog even moet wennen aan een nieuwe dag op de-Affaire. Met hun podiumpresentatie hebben deze jongens geen enkele moeite. Het sleutelwoord is saamhorigheid. Alle muzikanten zijn beresterk op elkaar ingespeeld en zijn nauwelijks op een foutje te betrappen. De muziek is aanstekelijk en erg welkom als ‘energizer’ voor de rest van de dag. Het is een genot om naar dit vriendenclubje te kijken. Alles klopt aan deze band.

MIN
Alhoewel… Het is prijzenswaardig dat de band een fijne verschijning is en vrolijkheid propageert; de muziek die de Brabanders maken blijkt naarmate het optreden vordert wel wat veilig. Mozes houdt vast aan het Oude Testament, en weigert de zee te splijten. Een beetje meer creativiteit zou de muziek goed doen.

CONCLUSIE
Mozes And The Firstborn heeft alles in zich om een nieuw vaderlands juweeltje te worden. Het enthousiasme is er  en de kwaliteit ook, maar nu is het zaak deze kwaliteit optimaal te benutten. Wellicht zal dit voor een deel ten koste gaan van het onbevangen karakter, maar dan boei je als band wel een vol uur in plaats van een krap half uurtje. Dus: uit die jongerenkeet de muzikale wijde wereld in, met behoud van zoveel mogelijk enthousiasme!

CIJFER
7