Los de Abajo tovert Habana om in openluchtdanszaal

Groep Mexicanen verovert de harten van het publiek

Erik Nijsten ,

Danspasjes, aanstekelijke muziek, puike kleding en zelfs de Lucha Libre, de beroemde Mexicaanse worstelmaskers. Alles gooit Los de Abajo in de strijd om Habana om te toveren tot een heerlijk dansende massa.

CONCERT
Wie / Waar / Wanneer: Los de Abajo, Habana, dinsdag 17 juli 2012

MUZIEK
Een Mexicaanse mengelmoes van rock, reggae, ska en cumbia.

PLUS
Vanaf de eerste tonen is het duidelijk wat de heren en dame van Los de Abajo komen doen: het aanwezige publiek verleiden tot het wiegen van de heupjes en het maken van danspasjes. En vanaf de eerste minuut slaagt Los de Abajo in deze missie. Het strand van Habana verandert langzaam maar zeker in een openluchtdanszaal. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk en de band, inclusief hun eigen danspasjes, geeft een mooi optreden weg. Complimenten ook voor diegene die het geluid bij dit optreden heeft verzorgd, want dat is echt heel goed.

MIN
Veel valt er niet te klagen over het optreden van Los de Abajo. Het enige minpuntje is dat de muziek niet bijster origineel is en ook niet echt blijft hangen. Daar kraaide echter geen haan naar tijdens het dansen. 

CONCLUSIE
Los de Abajo zorgt met hun aanstekelijke dansbare muziek en enthousiasme voor een heerlijke zomerse sfeer op het strand van Habana.

CIJFER
8