Liquid Snow: Heavy indierock in de rain

Overtuigend, een beetje futuristisch en met potentie

Arjo de Zeeuw ,

Sound design is de key.

CONCERT
Liquid Snow, Lift, zaterdag 14 juli 2012

MUZIEK
Liquid Snow speelt indie-gitaarrock, aangevuld met toetsen die zowel in conventionele zin als in experimentele zin worden gebruikt. Sound design is de key. Heavy staat hier voor een beetje donker.

PLUS
De set begint een beetje onzeker, maar naarmate het eerste nummer vordert wordt het overtuigender. Bij het nummer Hip Hipper Hipster is het duidelijk. Hier zit de werkelijke kwaliteit van de band. Een bijzonder nummer met geniale toevoegingen van de toetsen. De robotic-achtige geluiden in het arrangement geven het geheel iets futuristisch. Je bevindt je plotseling in een soort mix van computer-gegenereerde geluiden en analoge sounds van gitaren, zang en drums. En die mix is lekker: het heeft iets industrieels en is zeker raak. Nummers van dezelfde kwaliteit volgen, bijvoorbeeld het nummer Factory. Het geheel is boeiend, omdat er iets van vernieuwing in zit. Het is een bijzondere kwaliteit wanneer een band in staat is uit alles wat er al is, een nieuwe eigenheid te ontwikkelen.

MIN
Er valt echter ook iets af te dingen op de set. Het is tussen de nummers door rommelig, wat jammer is want het haalt de flow eruit. En dat geeft het publiek weer ruimte de aandacht te verliezen. In de opbouw van de set valt ook nog winst te behalen.

CONCLUSIE
Liquid Snow is een band met veel potentie, die muzikaal kan doorgroeien naar een groter publiek. De nauwgezetheid in het maken van de arrangementen en het verbeteren van de structuur op het podium, kunnen daarbij een grote rol spelen.

CIJFER
8