Huilen en kletsen bij Twin Shadow

Door slecht geluid en matig weer een tergende teleurstelling.

Ilona Staal ,

Op het internet en in andere media verschijnen niets dan lovende, haast lyrische recensies over Twin Shadow. Helaas is het optreden op de-Affaire, mogelijk door het erbarmelijke geluid, om te huilen zo slecht.

CONCERT
Twin Shadow, Arc, zaterdag 14 juli 2012.

MUZIEK
Schrijven dat Twin Shadow een indiebandje is, behalve waar, niet veelzeggend. George Lewis Jr., de man achterTwin Shadow, heeft een eigen geluid ontwikkeld in de categorie dromerige eighties-pop-wave met teksten over liefde die niet lief zijn. Het debuutalbum Forget doet denken aan the Love Boat, bemand door mannen met witte broeken met messcherpe vouwen, korte overhemden met epauletten en borstzakken met kleppen. Maar daar waar de stoffige gasten van the Love Boat nogal lullige avonturen beleven, doen de liedjes van Twin Shadow denken aan nachtelijke avonturen met een beminnelijke vreemdeling in de zomer. Ontspannen heupwiegende dansen, zoete monden en gegrinnik om gemorste rode drankjes, eenzucht die belandt op je hals terwijl George Lewis Jr. op de achtergrond “I don’t wanna be, believe, in love” zingt.

PLUS
In de liedjes van Twin Shadow zijn het met name de baspartijen die het ritme van het heupwiegen bepalen. Doordat de baspartijen helder klinken en netjes gespeeld worden zou er meegedeind kunnen worden. En hoewel er in het geluid weinig nuances te onderscheiden zijn, lijken de muzikanten deze wel aan te brengen. Hoe slecht het ook klinkt, de band lijkt goed te musiceren en terwijl het publiek gezellig bijkletst lijken de mensen op het podium goede zin te hebben, overtuigd van hun kunde.
 
MIN
De synths klinken, waar hoorbaar, schril. George Lewis Jr. lijkt zich te overschreeuwen maar is niet altijd goed te horen, laat staan verstaanbaar. Het gitaarspel is met de beste wil van de wereld niet mooi te noemen. Alle nuances vallen bovendien weg doordat het geluid van de instrumenten, drums en bas uitgezonderd, voorzien zijn van een lelijke laag ruis. Daardoor verandert Twin Shadow in een bijzonder oninteressante band.

CONCLUSIE
Twin Shadow is een zwoele maar koele band die heel goed zou passen op een zomerse festivalavond.  Door het slechte geluid bleek het optreden afluisteren echter een bijna onhaalbare opgave.
 
CIJFER
5