Great Mountain Fire start voorzichtig maar werkt naar climax

Sympathiek vijftal heeft groeipotentie

tekst: Erik Damen | foto's: Suzanne Klein Egelink ,

Mocht de band zich al eerder dit jaar in een minuut tijd bewijzen bij De Wereld Draait Door, nu liet Great Mountain Fire in een zorgvuldig opgebouwde set zien dat ze ook drie kwartier lang de aandacht kunnen vasthouden.

CONCERT
Great Mountain Fire, Boog, woensdag 18 juli 2012

MUZIEK
Belgische gitaarband die met dansbare feelgood-indie bewijst dat niet alleen bands uit Vlaanderen, maar nu dus ook uit Wallonië er toe doen. Hun sound ligt in het verlengde van bands als Phoenix en Two Door Cinema Club.

PLUS
Het kleine podium Boog staat lekker vol met vijf Belgische mannen, die ook nog meerdere instrumenten per persoon spelen. Door veelvuldig gebruik van synths klinkt de band vanaf het begin lekker fris. De zang wordt afwisselend gedaan door de gitarist en de bassist. Net op het moment dat je denkt dat de nummers wel wat vettere hooks kunnen gebruiken, wordt het publiek op de wenken bediend. Als het aandeel disco in hun muziek wordt opgevoerd, is snel duidelijk dat de band daarbij het meest in zijn element is. Tijdens de finale krijgt de band het publiek zowaar aan het dansen.

MIN
De songs van hun album Canopy zijn niet allemaal even sterk, waardoor met name het eerste deel van het optreden niet al te spannend is.

CONCLUSIE
Met dit optreden laat Great Mountain Fire precies horen wat de band allemaal kan. De opbouw van de set is goed met een sterke finale. Als ze in de toekomst met nog meer goede (lees dansbare) songs op de proppen komen, zullen ze klaar zijn voor de grotere festivals.

CIJFER
7