Golden Diskó Ship verdient geen goud

Slordigheid voert de boventoon

tekst: Joeri Pisart | foto: Marcel Krijgsman ,

Drie snaren van haar akoestische gitaar zijn gebroken, zo zegt Theresa Stroetges. Daarom speelt ze vandaag met elektrische gitaar een andere set. Daarin leek zij onvoorbereid en onbekwaam.

CONCERT
Golden Diskó Ship, Boog, woensdag 18 juli

MUZIEK
Experimentele soundscapes met vervormde zang en veel hardere gitaarintermezzo’s van een onegirlband met laptop.

MIN
Vrijwel alles lijkt mis te gaan. Stroetges zingt vals en speelt bijzonder slordig gitaar. Zelfs het gebruik van een drummachine gaat haar slecht af, iedere maat drukt ze perfect op het verkeerde moment op een knop. Bovendien staat haar zangeffect de gehele show aan, waardoor haar stem door merg en been blijft snijden, ook tijdens de rustigere nummers. Ondertussen weet zij haar fouten nauwelijks te verbergen. Regelmatig tuurt het meisje met een wanhopige en verontschuldigende glimlach richting het publiek.
Daarnaast zit er geen lijn in de muziek. Af en toe begint Stroetges plots op haar gitaar te raggen, zonder spanning op te bouwen of naar een climax te werken. Je zou bijna vermoeden dat ze tussendoor even haar frustratie kwijt moest.

PLUS
De show kent enkele geslaagde momenten. Bij vlagen is de muziek mooi of verontrustend, helaas komt dat slechts zelden voor.

CONCLUSIE
Het is onvoorstelbaar dat je als muzikant geen reservesnaren bij je hebt en daardoor gedwongen bent om onvoorbereid andere songs te spelen. Dat maakt de show niet alleen beroerd, maar de artieste ook buitengewoon onprofessioneel.

CIJFER
4,5


Schoolbordjournalistiek

Rajiv Sripal (22): “Dit is de beste band van de-Affaire tot nu toe.”

De regen maakt het scorebord defectief, daarom drukken deze vriendinnen hun cijfers uit in vingers.

Sara Geven (24, links) geeft een 5: “Het is jammer dat haar stem zo vervormd was, daardoor werd het mij te duister.”

Karlijn Verhagen (24, rechts) gunt Golden Diskó Ship zeven vingers en een stompje: “Het was experimenteel en vernieuwend.”