Het Groningse Eisenhower maakt rock uit de zeventiger en tachtiger jaren

Aardige set maar met weinig boeiende momenten

Arjo de Zeeuw ,

Het moet worden gezegd. Good old rock. Inclusief meerstemmige koortjes. Helaas als geheel weinig vernieuwend.


CONCERT
Eisenhouwer, Lift, zaterdag 14 juli 2012

MUZIEK
Rock met heel veel inspiratie uit de zeventiger en tachtiger jaren. Een klassieke bezetting met de gebruikelijke composities en arrangementen.

PLUS
Close harmony, meerstemmige zang, waarbij de onderlinge stemmen met elkaar meestal verbazingwekkend zuiver klinken. Bijna ambachtelijk. Daar zijn vast veel uren ingestopt. Chapeau dus. Dat het niet altijd lukt, is snel vergeven.

MIN
“Good old rock” betekent dat het eigen-smoelgehalte van een dergelijke band ontegenzeglijk laag is. De band begaat nogal bewandelde paden en het blijft moeilijk daar nieuwe elementen aan toe te voegen. Ook door de kleine setting met een gitaar, een bas, drums en zang is het geheel een tikkie te weinig waar het eigenlijk vet moet zijn. De sounds zijn best oké, maar klinken te mager. En dat is best jammer. De grootse zangpartijen vragen om een uitgebreide setting voor de instrumentatie. Voeg daarbij een niet zo overtuigende performance, dan kan dat nog wel een behoorlijke slag beter.

CONCLUSIE
Het is moeilijk aan vaak bewandelde paden nog iets nieuws of spannends toe te voegen. De mogelijkheden zijn er wel, maar dan moet het echt een tik meer en groter zijn. In zijn geheel een aardige set met weinig echt boeiende momenten.

CIJFER
6