De opbeurende muziek van Jagwar Ma

Ideale muziek voor Vierdaagsewandelaars

Ilona Staal ,

Jagwar Ma, het nieuwe project van Gabriel Wintersfield van Ghostwood en Jona Ma (de man met de naam die aan Star Strek doet denken), voormalig gitarist van de Lost Valentinos, blijkt onopvallend schitterend.

MUZIEK
Een niet-traditionele psychedelische gitaarbandjes-band. Beateleske Abbey Road-liedjes, ingezongen met het galmstandje op maximaal, verzanden in soepele electro.

PLUS
Jagwar Ma komt op het juiste moment van de dag. De synthese van de tradionele-bandjes-band met electro levert een combinatie op die dansbaar is, maar daarin niet overweldigt. De muziek vraagt op een andere manier aandacht. Goede liedjes waarin de traditionele liedjesstructuur bijna niet meer te herkennen is. In combinatie met de duisternis van de jonge nacht en de overweldigende lichtshow zuigen ze de toeschouwer het optreden in. De soepele, groovy baslijnen, de sympathieke dansbewegingen van zowel bassist als gitarist en het overduidelijke speelplezier maken het stiekem tot een in zijn geheel prima optreden.

MIN
De overtuigendste liedjes, zoals debuutsingle Come Save Me, bevatten samples ingespeeld door een echte drummer. De drumsamples in dat liedje zijn bijvoorbeeld afkomstig van Stella Mozgawa van War Paint. Deze liedjes hebben net dat geheime ingrediënt dat goede muziek tot écht goede muziek maakt. Jammer dat niet alle liedjes zo goed zijn.

CONCLUSIE
Je loopt er zomaar aan voorbij, maar de toeschouwer die er even de tijd voor neemt, wordt getrakteerd op een uitstekende show.

CIJFER
8-