Club Voerweg maatje te klein voor Red Fang

Goede ambiance voor de opzwepende muziek van de Amerikanen

Michael Weijers ,

Met twee sterke albums en een goede show is de populariteit van Red Fang snel gestegen. Zal het vanavond net zo knallen als eerder in Doornroosje?

CONCERT
Red Fang, Club Voerweg, zaterdag 14 juli

MUZIEK
Red Fang speelt stevige rock met veel stoner- en metalinvloeden: stuwende drums, laag gestemde gitaren en psychedelische gitaarsolo’s.

PLUS
Beide albums, Red Fang en Murder the Mountains, komen uitgebreid aan bod. De absolute hoogtepunten bereikt Red Fang met de hitjes Wires en Prehistoric Dog. Stagedivers vliegen af en aan en er wordt vrolijk mee gezongen en gepit. Het geluid is goed en het weer is smerig. Dit zorgt voor een goede ambiance voor de opzwepende muziek, die Red Fang vol overtuiging brengt. Instrumentaal schort er niets aan het optreden. De drums zijn simpel maar doeltreffend en vormen samen met de bas een stevige basis. De muziek komt live nog veel beter over dan op cd.
 
MIN
Het terrein vóór het podium is een maatje te klein voor deze band. Het staat bomvol en er is een opstopping op de trap. Dit is niet per se een echt minpunt; het heeft juist ook wel de nodige charme.
 
CONCLUSIE
Red Fang mag Nijmegen gerust haar thuis in Europa noemen. De respons die ze krijgen staat bijna gelijk aan een heldenontvangst. Dit is geheel verdiend, want deze Amerikanen spelen sterk en vol overtuiging.
 
CIJFER
8,5