Bandito, onkruid vergaat niet

Band is nog lang niet afgeschreven

Eelco van Eldijk ,

Het is lastig en moedig om als Nijmeegse band deze avond het bal te openen voor drie zwaargewichten uit de stonerrock/metal eredivisie. Bandito is niet bang en laat horen goed mee te kunnen spelen op dit hoge niveau.

CONCERT
Bandito, Fortarock, club Voerweg, 14 juli 2012

MUZIEK
Stonerrock uit het boekje. Stuwende riffs, rasperige vocalen, rock-´n-roll attitude. Nijmeegse band die in de afgelopen jaar de nodige wisselingen heeft ondergaan qua personeel. De vraag rijst of met het vertrek van een aantal van de oorspronkelijke leden ook de ziel uit de band geslagen is. Vandaag is voor het eerst weer een teken van leven, inclusief presentatie van de nieuwe drummer. Bandito opent de-Affaire 2012 en tevens de Fortarock-avond op het Voerwegpodium. Is Bandito nog Bandito?

PLUS
De nummers van Bandito zijn sterk en werken aanstekelijk. In het kleine half uur laat de band horen dat zij nog steeds één van de sterkste troeven van de Nijmegen Rock City scene zijn. Hoewel de band iets minder rollend klinkt dan voorheen en de subtiliteiten vervangen zijn door meer rechtdoor spel, overtuigt het sympathieke vijftal gemakkelijk. Daarnaast verdient frontman Jord een lintje voor zijn overtuiging en niet aflatende energie op het podium, maar ook daarbuiten. Als de band bijvoorbeeld een instrumentaal stuk speelt helpt hij de vrijwilliger die aan de zijkant van het podium nog de laatste zaken van de opbouw afrond , een handje mee. Dát is pas multitasken!

MIN
Je hoort dat het clubje nog niet volledig op elkaar ingespeeld is. Her en der hapert er nog iets in de uitvoeringen. Toch kun je hen dit vergeven, te weten dat dit het eerste optreden is in de huidige/nieuwe bezetting. Ten opzichte van de oudjes uit het repertoire missen de nieuwe nummers wel wat accenten en details. Maar ook hier kan in de loop der tijd weer ruimte voor ontstaan als de band weer functioneert als geolied collectief.

CONCLUSIE
Goed optreden dat laat zien dat deze leukste boefjes van Nijmegen nog lang niet uitgerangeerd zijn.

CIJFER
7