Park Open: vier frisse Jacobibergbands op een zonnige Arnhemse weide

Arnhems Popcentrum stuurt geen rammelbandjes op Sonsbeekexpeditie

Eric Veltink ,

Park Open is sinds begin jaren negentig voor een groot deel van muziekminnend Arnhem dé plek om 's zondags tussen twee en vijf te bivakkeren. In de maanden juni tot en met augustus kun je in Park Sonsbeek terecht voor de gratis zondagmiddagconcerten. Het lokale popcentrum Jacobiberg neemt sinds enkele jaren de programmering van één van de zondagmiddagen voor haar rekening. Op zondag 29 juli presenteerde 'de Berg' vier bands, oplopend van vrij jong tot behoorlijk volwassen. De zon scheen boven Sonsbeek, de picknickkleedjes waren gespreid en de biertap liep lekker door tijdens een fijne zondagmiddag in de Ronde Weide.

De aftrap is voor de jonge grungerockers van Not Dead Yet. Qua dynamiek in de set en qua podiumpresentatie valt er nog zeker wat te winnen. Gewoon levenslustig de oefenruimte in of met z'n drieën op vakantie naar Palm Springs. Ach, deze drie gasten zijn allesbehalve dead yet en spelen een fijne opening van de zondagmiddag.

De tweede akte is voor rekening van de indiepoppers van Final Four met daarin twee Park Open-vrijwilligers: de bassist en de gitarist. Op de foto's staan bassist Max Wandt en zangeres Marlijn Clement. Final Four is een enthousiaste band die het publiek makkelijk voor zich wint.

The Heat wordt door de nieuwe 'mr. Park Open' Tse Kao aangekondigd als een band die vrijwel vanaf de start vele andere (beginnende) bands ver ontstijgt. Van de bluesrockers van The Heat wordt de komende tijd dan ook veel verwacht. De eerste ep is op komst en daarmee worden de poorten naar veel andere Nederlandse podia waarschijnlijk met een dreun opengeschopt. Vet en overtuigend.

Afsluiter Knuckles Of Frisco brengt duidelijk het meest uitgebalanceerde geluid van de middag. Geen verrassing, kijkend naar de palmares met de eerste (publieks)prijzen die de band al in haar eerste jaar opbouwde. In Sonsbeek overtuigt de band met een volwassen set, al mist het hier en daar de energie en de rauwheid om het luierende weidepubliek wakker te schudden. Hoe dan ook, de aanstaande cd-release zal de stroomversnelling zeker verder versnellen.