Zondagse Move Matinee prima podium voor Liquid Snow Zondagse Move Matinee prima podium voor Liquid Snow

Nijmeegs vijftal prepareert zich in The Move op ep-release

, Redactie 3voor12 arnhem nijmegen

Zondagse Move Matinee prima podium voor Liquid Snow

Nijmeegs vijftal prepareert zich in The Move op ep-release

Redactie 3voor12 arnhem nijmegen ,

Afgelopen zondag speelde het Nijmeegse Liquid Snow in het Arnhemse rockcafé The Move. Alles staat voor het vijftal in het teken van de ep-release die op 27 januari in Merleyn plaatsvindt. We spraken met zanger/gitarist Jesse van de Hulsbeek over de status van de band.

De wekelijkse Zondag Matinee in The Move is de perfecte gelegenheid voor muziekliefhebbers die hun kater hebben afgeschud en wel zin hebben in wat namiddagse live-muziek met een biertje in het Arnhemse centrum. Afgelopen zondag mocht Liquid Snow de zaterdagavondenergie uit The Move kloppen. Een mooie opmaat voor het optreden waar de focus nu op ligt: de ep-presentatie in Merleyn aan het einde van de maand. Frontman Jesse van de Hulsbeek is tevreden met het optreden: “We hebben een paar nieuwe nummers voor het eerst gespeeld en die hebben de test goed doorstaan. We hebben dezelfde setlist gespeeld als we op de release gaan doen en dat ging heel lekker.”

We zijn benieuwd wat er anders gaat zijn aan de nieuwe nummers ten opzichte van de oude. Jesse legt uit: “De teksten op de ep, en van de nieuwere nummers in het algemeen, zijn gebaseerd op directe observaties van mensen of gebeurtenissen om ons heen. Vroeger gebruikten we voor de teksten vaak vagere concepten, die niet zo direct te verbinden waren met onze eigen ervaring. Dit zorgt ervoor dat de liedjes nu scherper en meer to the point zijn.”

Jesse meent dat de band het afgelopen jaar veel beter en strakker is geworden en een duidelijke groei heeft doorgemaakt: “Het is een heel bewuste keuze geweest om ons een tijdje terug te trekken om daar hard aan te werken. Toen we twee jaar geleden bijvoorbeeld in de finale van de Gesel van Gelderland stonden, zei de jury iets als: ‘leuke en originele liedjes, maar ze zijn er nog niet klaar voor’. “

Die kritiek kwam vaker terug en daar was de band het zelf ook mee eens: “Technisch waren we gewoon echt nog niet goed genoeg. Dat is nu heel anders: bij de laatste twee, drie optredens merkten we dat dezelfde liedjes die we vroeger speelden veel sterker overkwamen dan voorheen.”


“De muziek is inmiddels een stuk donkerder en harder geworden. De ep verloopt van wat lichtere naar donkerder nummers. We merken dat we toch steeds meer neigen naar de laatste nummers van de ep. De nieuwe nummers die we op de release zullen spelen sluiten daar dan ook bij aan. Dat heeft mede te maken met een veranderde smaak, maar ook onze toetsenist Jeroen, die er vorig jaar bij is gekomen, speelt een belangrijke rol. Zo’n orgel- of Wurlitzerpartij kan toch net dat randje toevoegen dat bij de oudere nummers niet aanwezig was.”

Ook wordt het schrijven steeds meer een groepsproces: eerst schreef één van de bandleden in zijn eentje een heel nummer, dat de band vervolgens ging oefenen. “Inmiddels hebben we de ervaring en kwaliteit om in de oefenruimte op basis van een goed gitaar- of synthesizerlijntje tegenritmes en harmonieën te verzinnen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Dat zorgt ook voor een hele andere dynamiek binnen de nummers.”

Liquid Snow is een ambitieuze band, blijkt uit de wensen en plannen: “In de afgelopen jaren zijn we in alle opzichten gegroeid en volwassener geworden als band. We willen het serieus aanpakken en ons neerzetten als een band die er toe doet. We hebben altijd al heel planmatig gewerkt om stappen te zetten. Eerst bestond dat vooral uit muzikale vooruitgang en lokaal een naam opbouwen. Nu willen we ook relevant worden voor een groter publiek. De eerste reacties op onze ep en het feit dat we onlangs op de Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12 zijn verschenen, sterken ons in de gedachte dat dit mogelijk is, al zullen we ons daar nog flink voor moeten blijven ontwikkelen. Concreet houdt dat in dat we veel willen gaan optreden in leuke zaaltjes, ook buiten Nijmegen, wat festivals meepikken en optreden in DWDD. We hopen uiteraard ook geselecteerd te worden voor de Popronde van dit najaar. Het spelen van een paar leuke voorprogramma’s in de grote zalen zou helemaal mooi zijn. Het is natuurlijk afwachten of dat allemaal gaat lukken, maar zonder doelen kom je nergens.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland