The Subs: gas geven en vooral niet remmen The Subs: gas geven en vooral niet remmen

Belgische electro knalt uit de speakers van Luxor

, Robin van der Beek

The Subs: gas geven en vooral niet remmen

Belgische electro knalt uit de speakers van Luxor

Robin van der Beek ,

Een ongelofelijke bak herrie, maar wel heel erg lekkere herrie. Luxorlive trilt nog steeds na van het optreden van The Subs. Een volle zaal was getuige van een dampende en stampende electro-avond waar de Belgen patent op lijken te hebben.

Bij binnenkomst staan de heren van The Oddword op het podium. Dit duo uit Antwerpen heeft de vaart er vanaf de eerste tot aan de laatste plaat goed inzitten. Veel eigen producties komen langs. Vooral hun remix van Chop Suey, de bekende plaat van System Of A Down, zorgt voor een kippenvelmomentje. Rauwe elektronische beats worden op het vrij jonge publiek losgelaten. Het is de ideale opwarmer voor The Subs. Al heeft het met opwarmen weinig te maken. Het feest is allang begonnen. Het publiek gaat los voordat de hoofdact van de avond op het podium komt.

Net wanneer je denkt dat je in de hoogste versnelling zit, schakelen The Subs toch nog een tandje bij. Na al het dj-geweld van The Oddword is het een verademing om muzikanten en instrumenten op het podium te zien. Frontman Jeroen de Pessemier is een genot om naar te kijken. Hij rent van links naar rechts, eet zijn microfoon op, crowdsurft en speelt met het publiek. De Belgische formatie heeft na hun succesvolle debuutalbum Subculture eindelijk een opvolger gepresenteerd. Vorig jaar kwam Decontrol uit. Het niveau van de eerste cd wordt echter niet gehaald. Gelukkig kan men teren op de tracks als Kiss My Trance  en het weinig subtiele Fuck That Shit.  De reputatie van knallende liveact wordt absoluut eer aan gedaan. Net als op de grote festivals Lowlands en I Love Techno zorgen de krakers van hun eerste cd ervoor dat werkelijk iedereen in de zaal aan het springen is.

Enige kanttekening die men kan zetten is het vrij eentonige karakter van de avond. Er zit nu eenmaal weinig variatie in de rammende electro. Gelukkig komt het publiek daar ook niet voor. Dansen tot je erbij neervalt is het devies. The Oddword en The Subs hebben deze boodschap zeker begrepen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland