Lace en Henri Zoetbrood in Camelot Lace en Henri Zoetbrood in Camelot

Goede optredens verworden tot achtergrondmuziek

, John Boerdam

Lace en Henri Zoetbrood in Camelot

Goede optredens verworden tot achtergrondmuziek

John Boerdam ,

Camelot in Nijmegen had op dinsdagavond 10 januari twee optredens op het programma staan. Lace en Henri Zoetbrood deden beiden een akoestische set. Het werd een avond met twee goede optredens. Voor het publiek was het echter vooral achtergrondmuziek.

Lace is een tweemansformatie. Romy Uitdehaag verzorgt de zang en Michaël Coomans begeleidt haar op gitaar. Lace speelt vooral covers, onder andere van Kings of Leon en Bruno Mars. Maar ook een eigen nummer als City Light weet de band goed aan de man te brengen. De muziek van Lace bestaat uit vocalen en akoestische gitaar. Ingetogen, maar ook zeer divers. Lace speelt dan ook op velerlei locaties en gelegenheden. Dynamiek ontbreekt echter, mede doordat de muzikanten gedurende het optreden hun barkrukken geen moment verlaten. Dit neemt niet weg dat Romy een mooie stem heeft. Haar stemgeluid maakt het luisteren naar Lace bijzonder prettig.

Terwijl Lace vooral covers speelt, brengt Henri Zoetbrood eigen nummers ten gehore. De in Nijmegen woonachtige zanger bespeelt zelf de akoestische gitaar, terwijl Marc van Hout hem ondersteunt op elektrische gitaar. Loes Swinkels zingt af en toe de tweede stem. Zoetbrood speelt gevoelsnummers: uit het leven gegrepen. Hij draagt een opvallend petje en sluit zijn ogen tijdens het zingen. Qua uiterlijk doet hij denken aan Gavin DeGraw. Zoetbrood is een band aan het formeren. Dit omdat hij als singer-songwriter voor een te beperkt publiek speelt. We gaan zeker meer van hem horen.

De avond in Camelot bracht twee goede optredens, die echter onvoldoende publiek en waardering kregen. De toeschouwers hadden vooral aandacht voor zichzelf en elkaar. De muzikanten kwamen wellicht ook niet enthousiast genoeg over. Uiteindelijk waren hun klanken voor de meeste aanwezigen vooral achtergrondmuziek.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland