Final Four’s De Feijter geeft een spetterend afscheidsoptreden Final Four’s De Feijter geeft een spetterend afscheidsoptreden

Willemeen weer gevuld met een breed assortiment goede jongerenmuziek

, Abel Spekken

Final Four’s De Feijter geeft een spetterend afscheidsoptreden

Willemeen weer gevuld met een breed assortiment goede jongerenmuziek

Abel Spekken ,

Final Four speelde samen met Tuesday en The Earphone Heads een avond vol met zeer degelijke muziek, waar hier en daar echt talent te zien was. Behalve nieuw talent dat zich aandiende stond de avond ook in het teken van afscheid nemen, want voor Final Four-zangeres Caro de Feijter was het haar laatste optreden met de rest van de band.

Het nog relatief jonge Tuesday start met wat lijkt op de tune van Mission Impossible. Na de kick spelen ze er op een pop-/funk-manier echter een eigen stuk achteraan. Hoewel de muziek die Tuesday speelt soms nog niet echt vernieuwend lijkt, bewijst de band later toch ook echt wel potentie te hebben om te groeien. Tijdens een gesprek vertelt de zangeres dat ze bij vorige recensies bijna moest gillen toen de link naar popband Leaf werd gelegd. Helaas voor de zangeres is het op dit moment toch zo dat de band in dat opzicht nog een beetje lijkt op een jong blaadje; ze spelen namelijk nog iets softere muziek. Maar de relaxte en ‘smooth’ sfeer die de band op deze avond neerzet is toch wel echt om van te genieten.

Qua ervaring moet Tuesday het wel afleggen tegen de indies van The Earphone Heads. Deze jongens uit Nijmegen zijn al langere tijd bezig, en dat is te zien! Ondanks dat deze band lekker aan het toeren is deze maand, hebben ze toch nog even ergens tijd gevonden voor dit afscheidsoptreden van de zangeres van Final Four. Gelukkig is dat niet het enige wat mooi is aan hun komst, want ze weten ook nog eens het publiek om te blazen met echt goede indierock. The Earphone Heads gaan door waar andere indiebands het opgeven. Ze voegen namelijk iets nieuws toe aan het genre, en weten ook erg goed hoe ze zich ‘on stage’ moeten gedragen. Zo stemmen ze hun samenspel en ‘rock moves’ heel erg op het publiek af, en betrekken ze de aanwezigen ook nog eens goed bij de nummers. In een zaaltje als bij Willemeen is dat erg leuk.

The Earphone Heads op hun beurt kunnen op het gebied van samenspel en funk echter niet tippen aan Final Four. Ze spelen deze avond precies zoals ze moeten spelen. Final Four neemt met dit optreden afscheid van zangeres Caro de Feijter, en verwelkomt haar vervangster, Marlijn Clement. Het laatste jaar heeft de band veel vooruitgang geboekt met een nieuwe drummer en een nieuwe manager. Het genre is daarbij overgeslagen van emopunk naar punk/funk. Dat mogen we een muzikaal hoogstandje noemen, want de overgang van hard naar funk is bijna therapeutisch. Binnenkort zal Final Four naar Rotterdam gaan om mee te doen met de High School Music Competition. De gitaar staat helaas wel te hard ten opzichte van de bas en vooral de zang, waardoor de zangeres bijna moet schreeuwen om goed hoorbaar te zijn. Maar op het einde gaat toch iedereen met een glimlach naar huis en heeft Caro, die zich meer op acteren gaat richten, een waardig afscheid gekregen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland