Experimentele avond met Woud en Lucky Dragons Experimentele avond met Woud en Lucky Dragons

Een muzikale reis tussen donkere oorden en warme stranden

, Erik Nijsten

Experimentele avond met Woud en Lucky Dragons

Een muzikale reis tussen donkere oorden en warme stranden

Erik Nijsten ,

Twee experimentele optredens na twee boekpresentaties. Het klinkt als een avond die verveling oproept. Woud en Lucky Dragons bewijzen het tegendeel met optredens die allebei een totaal verschillende sfeer creëren.

De naam Woud zal niet direct een belletje doen rinkelen. Het is het muzikale project van visueel kunstenaar Wouter Venema. Buiten dit eenmansproject is hij ook bassist in de band Eklin, die het afgelopen jaar onder andere op de-Affaire te bewonderen was. Net als deze band neemt Woud het publiek in Extrapool mee in een donkere ambient trip vol met minimale melodieën, sobere triphopritmes en onverstaanbare zang. Eerder deze avond presenteerde Wouter een boek met eigen tekeningen, getiteld Nomade. Zonder moeite weet Woud een sfeer te creëren die perfect past bij dit boek: een donkere reis vol met gaten in bestaan en bewustzijn. Het is een prettige, maar tegelijk onbehaaglijke trip. Wie zijn of haar ogen sluit, loopt bijna in zijn tekeningen rond. Het zou mooi zijn als Woud bij een volgend optreden zijn illustraties kan integreren in de muziek. Dan versterken deze elkaar volledig en gebeurt er ook op of achter het podium iets meer.

De Amerikanen Luke Fischbeck en Sarah Rara presenteren vanavond het kunstenaarsproject Sumi Ink Club en het bijbehorende, bij Extrapool gedrukte, boek. Het duo sluit de avond af met een optreden onder de naam Lucky Dragons. Op een relaxte manier slingeren zij een palet aan geluidskleuren de ruimte in, waar het goed toeven is. Muzikaal heeft het soms iets weg van de experimentele band Dolphins Into The Future, gecombineerd met het warme geluid van Popol Vuh. Moeiteloos wordt de goed gevulde Extrapool ruim een half uur gedompeld in een rustgevende soundscape vol met repeterende tonen. In tegenstelling tot de donkere trip van Woud, vormt de muziek van Lucky Dragons een perfecte soundtrack voor een wandeling door de branding van de zee op een warm en verlaten eiland. Pas aan het einde valt er ook visueel iets te zien als lichtpatronen, die corresponderen met het geluid, op de muur worden geprojecteerd. Maar net als bij het eerste optreden van deze avond, kun je bij Lucky Dragons ook gewoon lekker je ogen sluiten en meegaan op een muzikale reis.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland