Bekijk ‘t maar! Overtref & Mr Simple - Meer dan een droom (ft. Marq Aaron) Bekijk ‘t maar! Overtref & Mr Simple - Meer dan een droom (ft. Marq Aaron)

Lokale acts met hun clip en het verhaal

, Erik Nijsten

Bekijk ‘t maar! Overtref & Mr Simple - Meer dan een droom (ft. Marq Aaron)

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

Video Killed The Radio Star klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Michael Amusah van Overtref en filmmakers Madse Krivokutya en Dimitri Janssen van Kraftstoff.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
Michael: "In september. Bij de Waalhalla, de Lindenberg, de Bombardon en het appartement van dj Nemon."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
Michael: "Eigenlijk zijn de ideeën overgelaten aan de filmmakers, behalve het pianostuk."
Kraftstoff: "Wij kregen vanuit het festival Gevaarlijk Goed de opdracht om een videoclip te maken. Daarin wilde men graag een aantal dingen terugzien, onder andere: skaten, free-running/parkour en een aantal "old school"-hiphop elementen. Daar is de clip uit voortgekomen."

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
Michael: "We waren door een foutje alle beelden kwijt geraakt van het eerste couplet. Dus die moesten opnieuw geschoten worden."
Kraftstoff: "Wat Michael zegt. We hadden al een halve dag gefilmd toen we door een fout veel van de beelden zijn kwijtgeraakt. Op dat moment baal je enorm, maar kun je niets anders doen dan gewoon verder gaan en zorgen dat je de shots krijgt die je nodig hebt. Uiteindelijk zijn daar ook een aantal hele mooie nieuwe beelden uit ontstaan. Dus ook aan elk nadeel zit zijn voordeel."

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? Hoe hebben jullie dit gefinancierd?
Michael: "Het is gefinancierd door het Gevaarlijk Goed festival van de Lindenberg. Volgens mij hebben ze er subsidie voor gehad."

Wie is de maker van de videoclip?
"Madse Krivokutya en Dimitri Janssen onder de naam Kraftstoff."

Welke materialen zijn gebruikt om de clip te maken?
Kraftstoff: "Twee Canon 550D camera's. Eén met een 30mm en één met een 50mm lens. Een Canon550D is in principe een (spiegelreflex) fotocamera, maar wordt ook steeds meer gebruikt voor filmproducties. Het grote voordeel is dat je er ook fotocameralenzen op kunt zetten, waardoor je prachtige beelden kunt schieten. Verder is er nauwelijks gebruikgemaakt van belichting. Dit draagt ook bij aan de rauwe sfeer van de clip."


Heb jullie nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
Kraftstoff: "Wees origineel, probeer niet iets na te maken. Ga ervoor zitten en zorg dat je een goed idee hebt waardoor je video eruit springt, uit de massa van andere video's."

Wat is jullie favoriete videoclip en waarom?
Michael: "Weet ik niet echt maar ik vind Dry Your Eyes van The Streets wel een mooie clip. Omdat de eenzaamheid die hij beschrijft goed wordt verfilmd."
Kraftstoff: "De meeste clips van Michael Jackson zijn wel echte klassiekers, dat spreekt voor zich. De beste clip van het afgelopen jaar is waarschijnlijk True Loves van Hooray For Earth. Erg strak gefilmd en een heerlijk bizarre sfeer - daar houden wij wel van. Eén favoriete regisseur kunnen we niet noemen, dus zetten we maar een lijstje neer: David Fincher, Christopher Nolan, Nicolas Winding Refn, Quentin Tarantino, Chan-Wook Park, Guy Ritchie, James Cameron en Ridley Scott."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland