Publiek wordt gegrepen door Okieson

Band zelf geniet ook

Phebe Kloos ,

In Generale Oost speelden vrijdag Okieson en Indasol op de Gesel XL. Okieson speelt enthousiast en vol overtuiging voor het weinige publiek. Bekijk ook de foto's van Indasol!

Het publiek en Okieson is (exclusief medewerkers) één op één. Zelf maken ze er een grapje over “De échte muziekliefhebbers zitten hier,” en zetten enthousiast de intro in. Direct wordt iedereen gegrepen. Vanaf het podium stroomt heerlijke alternatieve countrymuziek met een scheutje rock en soul. Stuk voor stuk muzikale hoogstandjes. De band tikt enthousiast mee met de voeten op de vloer en ook off-stage gaan alle voetjes heen en weer.

Het theater van Generale Oost is ruim opgezet, genoeg plek voor alle benodigdheden van een mannenband: een keyboard, drumstel en vijf gitaren. Er staan flinke versterkers, op de grond een biertje en naast de drummer staat een keurig tasje met wel tien verschillende smaken drumstokjes. Zanger Sebastiaan van Bijlevelt komt uit Nijmegen en wandelt graag door het Ooij. Alsof wij ons met hem in het Ooij wanen, beklimmen we ingetogen de heuvels en rennen we in een uptempo naar beneden.

Sebastiaan hupst enthousiast van links naar rechts. Zijn lange lok hangt voor zijn ogen, maar hindert hem niet. Hij zingt met heerlijke zachte, rustige stem. Hij is ook niet bang om af en toe kracht bij te zetten en zo hard en rauw uit te halen dat hij een beetje rood aanloopt. Als de bandleden tegelijk hun ogen sluiten om met het hoofd rustig mee te knikken, kan je alleen maar constateren dat ze enorm genieten. En dat is toch wel het mooiste cadeautje van muziek.