Liquid Snow wil een meldpunt voor grindcore bands

“Die bands zijn natuurlijk een verstoring van de openbare orde”

Tim Arets ,

Liquid Snow heeft net hun EP Hip Hipper Hipster uit en staat zaterdag 25 februari in Bosch op Gesel XL. Ze hebben maar een half uur. Dit betekent natuurlijk dat ze concessies moesten doen voor hun harde maar korte optreden. We schuiven aan tafel bij bassist Randy de Vaan.

Ga je iets nieuws/speciaals/anders doen op Gesel XL? 
“Omdat we maar een half uur hebben, kunnen we dingen die we minder vinden, schrappen en dingen die we beter vinden, doen. Het wordt een hard maar kort optreden. Geen nieuwe nummers vergeleken met de release, maar wel nummers buiten de EP. Het wordt hard, snel en kort.”

Naar welke bands ga je kijken op Gesel XL en waarom?
“We willen naar De Staat gaan kijken, omdat hun nieuwe project me wel aanspreekt. Ik denk dat Jeroen (toetsenist) naar Shaking Godspeed wil, want die vindt dat geweldig. Ik ga ook even kijken of ik dat haal. Jesse en Jamil gaan een workshop ‘opnemen’ volgen, omdat ze zich daarin willen verdiepen voor zowel de band als zichzelf. Daarnaast ga ik ook alles kijken wat er op de zaterdag in Bosch voor of na ons is.”

Wie zou je volgend jaar op Gesel XL willen zien?
“The Earphone Heads en His Band, omdat His Band uit Maas en Waal komt net als wij. En The Earphone Heads, omdat ik zanger Sam een toffe gast vind.”

Wat vind je van het muziekaanbod van Gelderland?
“Ik vind dat de voorgaande jaren het muziekaanbod vanuit Gelderland al heel goed is geweest met namen als The Bloody Honkies, De Staat en Go Back To The Zoo. Shaking Godspeed heeft nu ook weer een heel vet album gemaakt.”

Vind je dat er vaker een festival zou moeten zijn waar het lokale talent de volle aandacht geniet?
“Er moeten niet te veel van dit soort festivals zijn, omdat ik uit ervaring weet dat publiek niet echt storm loopt voor veel  lokale bands. Ik denk dat je het beter sociaal kan houden en weinig, want het verzadigingseffect is snel bereikt. Mensen willen dan niet meer komen. Het lijkt me wel verstandig lokale acts bij De-Affaire, Oranjepop en Bevrijdingsfestival tussen de nationale en internationale artiesten te plaatsen, want daar profiteert zo’n act juist van. Zo’n ding als Ramblin’ Rose voor een avond met lokale acts is een goed concept.”

Geert Wilders heeft sinds kort een meldpunt voor Oost-Europeanen. Waarvoor vind jij dat er een meldpunt moet komen?
Grappend: “Voor grindcore bandjes, dat vindt de hele band ook. Die bands maken alleen maar ontzettend veel herrie en dat is natuurlijk een verstoring van de openbare orde.”