Liquid Snow Release Party

De hippe muziek van Liquid Snow op een succesvolle EP presentatie

Tekst: Lotte van Rosmalen / Foto's: Esmée Ottema ,

Vrijdagavond betrad het gelauwerde Nijmeegse Liquid Snow het podium van Merleyn om de nieuwe ep Hip Hipper Hipster te presenteren. Twee jaar geleden wonnen de vijf mannen de Nijmeegse studentenbandwedstrijd Kaf en Koren en behaalden ze de tweede plaats bij de Roos van Nijmegen. Liquid Snow heeft zich als belofte gevestigd. De vraag is of de hipster ep dan eindelijk hun doorbraak naar het echte werk inluidt en of we ze binnenkort zien bij De Wereld Draait Door.

De Amsterdamse band New YX schuurt het podium van Merleyn op vrijdagavond vast glad. De zangeres zwiert nonchalant met haar rossige staart, terwijl ze een prachtig origineel stemgeluid produceert. Met haar hand in de zij wisselt ze van rauwe lage naar zuiver hoge tonen. De muziek wordt door de band zelf omschreven als garagerock en powergaze. Het publiek laat zich op een klein afstandje intimideren door het ruige uiterlijk en de stoere nummers die elkaar rap opvolgen. Helaas zien we zowel in het publiek als in de band weinig beweging op wat tikkende voeten en knikkende hoofden na. Gelukkig zit er genoeg energie in de muziek en de zwaaiende haren van de bandleden.
 
Met de ep-presentatie van Hip Hipper Hipster hoopt Liquid Snow weer een stapje dichterbij het echte werk te komen. Liquid Snow heeft zich als belofte gevestigd. De vraag is of alle prijzen en complimenten van de afgelopen jaren de jonge band goed hebben gedaan. Komen ze sterker terug nu ze de tijd hebben gehad om technisch te verbeteren en aan eigen nummers te werken? Gaan we ze binnenkort zien bij De Wereld Draait Door?
 
De punkgeluiden van de mannen doen het publiek hardhandig ontwaken uit de roes van New YX. De zaal is afgeladen en Liquid Snow wordt enthousiast toegejuicht. De meeste mensen zijn bekend met de band. Zanger Jesse van de Hulsbeek babbelt ontspannen tussen de nummers door en zorgt voor een goede interactie. 
 
De nieuwe muziek heeft een eigentijds karakter en zou nu dichter bij het leven van de bandleden staan. Er is tijdens het optreden sprake van een bijna onverschillige houding die contrasteert met de hippe, goed uitgevoerde nummers. De vooral uptempo muziek is aldus een toeschouwer: ‘awesome’ en de zang doet denken aan Arctic Monkeys. Samen weten de muzikanten van Liquid Snow een succesvolle show neer te zetten.
 
Ondanks de vooruitgang neigen de bandleden naar een lichte arrogantie. Op jonge leeftijd werden ze al op hun potentie gewezen, maar aan de top zijn ze nog lang niet. Het is zeker dat de release party ze terug op de lokale kaart heeft gezet wat de kans op een landelijke doorbraak zal vergroten.