Hadrian’s Wall is niet vies van popmuziek

“Go Back To The Zoo zouden we volgend jaar wel op Gesel XL willen zien”

Tim Arets ,

Hadrian’s Wall is een popbandje uit de Achterhoek, met een zingende drummer (!). We praten met deze Timon over de popmuziek in Gelderland, over hoe de Achterhoek qua muziekaanbod in vijf jaar ontzettend is gegroeid en over bandwedstrijden.

Ga je iets nieuws/speciaals/anders doen op Gesel XL?
We spelen nieuwe nummers, maar we hebben er niet specifiek gekozen om dat op Gesel XL te doen. Het kwam gewoon zo uit. We waren bezig met het schrijven van nieuwe nummers en willen ze hier eens uittesten. We willen altijd de sterkste set neerzetten en we bereiden ons altijd goed voor, maar we hebben wel de setlist veranderd, omdat Gesel XL wel 'een dingetje' is natuurlijk.

Naar welke bands ga je kijken op Gesel XL en waarom?
Ik ga zaterdag naar Blaudzun kijken. Aafke Romeijn en Automatic Sam vind ik ook heel erg vet, dus dit is wel wat ik zou willen zien. Vrijdag zou ik sowieso naar De Staat en Shaking Godspeed zijn gegaan, omdat ik die allebei ook te gek vind.

Wie zou je volgend jaar op Gesel XL willen zien?
BillyConnected, een beetje sferische muziek, maar ik vind het zelf heel erg vet. Het zijn niet echt nummers, maar meer sfeerbeelden. En Go Back To The Zoo komt eigenlijk ook uit Nijmegen, dus die zou ik wel graag een keer daar willen zien. Het zijn gewoon vette popnummers die zij schrijven.

Wat vind je van het muziekaanbod van Gelderland?
Ik vind dat alles wat ik ken daar ook hoort te staan en ik vind het ook vet dat er zoveel uit de Achterhoek komt, vooral omdat het pakweg vijf jaar geleden minder was. Shaking Godspeed staat echt op het punt om door te breken naar mijn mening. Ik hoop het in ieder geval wel.
Ik vind alleen wel dat er in verhouding veel rock staat, vooral omdat wij een van de weinige popbandjes zijn. Er is te weinig pop in vergelijking met rock, maar die rockbands die er staan vind ik wel leuk. Als wij aan van die wedstrijden meedoen in de Achterhoek, staan wij vaak tegenover drie rock- of metalbands.

Vind je dat er vaker een festival zou moeten zijn waar het lokale talent de volle aandacht geniet?
Ik zou er zelf minder naartoe gaan, omdat ik het weinig ken. Ik denk dat die combinatie dingen beter werken. Ik denk dat als je bijvoorbeeld zo’n 3voor12-podium hebt zoals bij Oranjepop en Paaspop-Zieuwent, dat zoiets meer mensen trekt. Dan kom je toevallig nog vette dingen tegen. Ik zou ook niet naar een festival gaan met vier onbekende namen. Je laat je gemakkelijker verrassen op festivals als Oranjepop en Paaspop-Zieuwent als je die mix hebt. Ik denk wel dat er op Gesel XL genoeg headliners staan. Daar profiteert Gelderland van.

Geert Wilders heeft sinds kort een meldpunt voor Oost-Europeanen. Waarvoor vind jij dat er een meldpunt moet komen?
Een meldpunt waar je vette bands kunt posten, dus een positief meldpunt. Geen Randstad- of 3FM-bandjes, maar gewoon een lijst met vette bands als Shaking Godspeed. Maar er mogen natuurlijk ook gewoon alleen vette nummers op, in plaats van de hele band.
Ook zou ik wel een meldpunt willen voor mensen die pop afzeiken, zoals Coldplay of Kings Of Leon enzo. Ik vind pop namelijk helemaal niet vies of erg, al lijken andere mensen dat steeds vaker wel te vinden. Het zijn gewoon goede bands, maar als ze dan net wat anders doen, wordt het opeens overal afgekeurd.