Unieke sound bij Hadrian’s Wall en Liquid Snow

Twee bands met een fris eigen geluid

Tim Arets en Erik Nijsten ,

Hadrian’s Wall en Liquid Snow stonden zaterdagavond in Bosch geprogrammeerd. Twee bands met een unieke Gelderse sound. Ook Avtovaz speelde deze avond, hier was fotograaf Alexander Dijk bij aanwezig.

Hadrian’s Wall trapt vanavond af in Bosch te Arnhem. De vijftien mensen die aanwezig zijn, hebben plaats genomen aan de stoelen en tafels in de zaal. De nummers die deze popband brengt, doen denken aan U2, Coldplay of Kings of Leon, maar hebben toch ook iets eigens. De nummers klinken fijn en iedereen lijkt zich dan ook prima te vermaken. Steeds meer mensen komen binnen en het zittende publiek gaat staan. De band krijgt zelfs biertjes aangereikt van iemand uit het publiek. De popsound die deze band brengt, is uniek in Gelderland. Na het wat hardere werk van de andere bands op deze vrijdagavond, is dit een fijne oorstreling om je weer klaar te maken voor de rest van de avond. De zingende drummer wordt soms bijgestaan door gitarist en bassist, maar het gaat hem in zijn eentje ook prima af. De nummers van deze jonge band klinken erg strak en door de goede popliedjes boeit het optreden van begin tot eind. Het laatste nummer is veruit het sterkste live nummer uit de set. Een solo bouwt rustig op naar een strakke climax waarin de band al het nieuw aangekomen publiek een indruk geeft van wat ze hebben gemist. Dit optreden van 30 minuten smaakt naar meer.

Ook Liquid Snow maakt vanavond zijn opwachting in Bosch. Al een paar jaar wordt deze band als een grote belofte bestempeld. Twee jaar geleden wist de band de eerste plaats in de Nijmeegse studentenbandwedstrijd Kaf en Koren te veroveren en bij de Roos van Nijmegen werden ze tweede. Aan standaard gitaar-, orgel- en basmelodieën heeft de band een broertje dood. En gelukkig maar, want hierdoor hebben de vijf heren een geheel eigen geluid. Deze doet in de verte nog ergens denken aan een band als Bloc Party. Hoewel het geluid in de zaal niet al te best is, zet Liquid Snow een prima show neer. De heren spelen in hoog tempo, met af en toe een rustpuntje. Helaas heeft de band nog steeds een iets te nonchalante houding op het podium. Dat maakt uiteraard niets uit, maar het neigt soms naar arrogantie en daar moet de band echt op letten.