Discipline & Rather Real kijken uit naar Gesel XL

“We zijn benieuwd wat Arnhem qua hiphop te bieden heeft!”

Tim Arets ,

Simon alias Discipline stond vorige week vrijdag nog in Merleyn om zijn project Blauwe Maandag te presenteren en volgende week speelt hij voor het eerst in Arnhem. Daar zal hij met producer Bram alias Rather Real nieuwe liedjes presenteren van De Middenweg, waarvan vorig jaar ook al een ep afkomstig was.

Discipline & Rather Real kijken uit naar Gesel XL

Simon alias Discipline stond vorige week vrijdag nog in Merleyn om zijn project Blauwe Maandag te presenteren en volgende week speelt hij voor het eerst in Arnhem. Daar zal hij met producer Bram alias  Rather Real nieuwe liedjes presenteren van De Middenweg, waarvan vorig jaar ook al een ep afkomstig was.

Ga je iets nieuws/speciaals/anders doen op Gesel XL? 
Simon: “We hebben vorige week vrijdag mijn project Blauwe Maandag gepresenteerd, dus werd ons gevraagd met wat anders te komen. We gaan nu nieuw materiaal van ons gezamenlijke project De Middenweg doen. We gaan dus ook echt alleen met zijn tweeën presenteren.”

Naar welke bands ga je kijken op Gesel XL en waarom?
Simon: “Ik wil sowieso naar Victoire kijken, omdat dat een goede vriend van ons is en ik wil kijken hoe hij dit soort boekingen aanpakt. Daarnaast wil ik kijken naar de Arnhemse hiphopscene, want die ken ik helemaal niet, dus daar ben ik wel benieuwd niet. In de andere podia heb ik me ook niet echt zo verdiept, ik kom vooral voor de hiphop.”
Bram: “DizzowDynamiscH zie je als naam vaak langskomen, dus daar wil ik graag gaan kijken. Ik ken het nog helemaal niet.”

Wie zou je volgend jaar op Gesel XL willen zien?
Simon: “Ik geef bij Stichting PAN een klas ‘les’ onder de noemer Class Dismissed en er zitten wel talentjes tussen waarvan ik denk dat ze volgend jaar op Gesel XL kunnen staan. Die hebben nog geen artiestennaam of iets gedaan, maar dat kan wel.”

Wat vind je van het muziekaanbod van Gelderland?
Simon: “Ik ga naar Gesel XL omdat ik juist weinig van andere steden weet. Ik ben heel erg met Nijmegen bezig, maar hier zit het muziekaanbod al snor.”
Bram: “Ik kijk vooral naar het hiphopaanbod in Gelderland en dat is dus vooral Nijmegen of ik moet die mensen kennen, maar anders volg ik het niet zomaar. De hiphop buiten Nijmegen is bij mij nog niet echt doorgedrongen, dus ik ben helemaal voor Gesel XL.”
Simon & Bram: “We vinden het vet dat Gesel XL dit organiseert en op deze manier alles samenbrengt.”

Vind je dat er vaker een festival zou moeten zijn waar het lokale talent de volle aandacht geniet?
Bram: “Ik vind het zelf heel vet omdat het een tussentrede is naar buiten je eigen stad gaan. Voor Nijmegen heb je je eigen lokale scene, dus mij lijkt logisch; nu Gesel XL, dan Gelderland en dan Nederland. Meteen Nederland hoeft niet, maar misschien kan je zo Gelderland pakken. Ik vind het echt tof om een keer in Arnhem te staan.”

Geert Wilders heeft sinds kort een meldpunt voor Oost-Europeanen. Waarvoor vind jij dat er een meldpunt moet komen?
Bram: “Overbodige rappers! Er zijn zoveel rappers, echt zoveel rappers.”
Simon: “Het begrip rapper ook. Ik probeer bij mijn project Blauwe Maandag te vechten voor erkenning van de rapper als muzikant, maar door die overkill aan rappers is dat best wel lastig. Het is mooi dat het zo toegankelijk is, maar ook killing.”
Bram: “Zoveel rappers zijn rapper om rapper te zijn, maar niet om iets te vertellen.”
Simon: “Of echt muziek te maken.”
Bram: “Dat zijn van die probleemachtige kinderen die een heel album volproppen met lyrics als ‘Mama, ik heb het zo moeilijk gehad.’ Of dat ze ooit stiekem drie XTC-pillen hebben genomen.”