Vluchten voor je schoonmoeder!

Waar kun je op tweede kerstdag de kilo's er vanaf dansen?

redactie ,

Normaal gesproken lees je hier de tips van de komende week. Uiteraard raden we je aan om naar Ramblin' Rose te gaan in Merleyn op 28 december, maar dit keer willen we je ook helpen de kerst te 'overleven'. Eerste kerstdag is het gezellig eten bij je ouders en tweede kerstdag krijg je je schoonmoeder op bezoek. Altijd mooie dagen maar op een gegeven moment trek je het niet meer en is er nog maar één remedie: dansen en pintjes drinken!! Hier een overzicht van waar je tweede kerstdag de kalkoen er af kan twisten.

Arnhem - The Move

Eten met je schoonmoeder tijdens kerst is een jaarlijkse traditie. In The Move doen ze aan de betere tradities en dan niet een keertje per jaar maar wekelijks! Tweede kerstdag valt dit jaar op woensdag: geen gehaktdag maar wodka-woensdag! Alle wodka voor de helft van de prijs. Laat je schoonvader dat maar niet horen. 

Arnhem - LuxorLive [uitverkocht]

Get ready for a Epic Christmas! Want op 1e Kerstdag (25 december) Is Da Goodness Deluxe terug in Luxor Live met een gloednieuwe Kerst editie.

Zoals je van Da Goodness Deluxe gewend bent, word je ook op eerste kerstdag verwend met de beste R&B van nu, maar ook vooral van toen! Dus verwacht klassiekers van bijvoorbeeld Montell Jordan, Michael Jackson en Mary J. Blige maar ook natuurlijk de wat meer recente hits zoals van Rihanna, Chris Brown en Sean Paul.

De jaarlijkse kerstspecial van 90's NOW is traditiegetrouw in Luxor Live! De ballen weer in de boom, de kelen gesmeerd en meezingen met de hits uit de jaren 90! Wederom zijn Gary Global en zijn 'extended all-star hit-system' er om de hits te laten schudden, mixen, stampen en roeren. Dwars door alle stijlen uit de jaren 90: dance, rock, pop, hiphop, R&B, happy hardcore: alles komt voorbij! Dikke mix in de warmste tijden van het jaar!

Arnhem - Willemeen

Zin om je kerst snert er uit te zweten op een clubavond? Dan ben je vanavond in Willemeen aan het goede adres. New Dutch School weet wel hoe je clubakkoorden moet combineren met de knusse sfeer van Kerst. Ohrwert, Celoy, William Köster en Jesse Ten brengen je vanavond live met analoog dub, techno maddness en ondergronds lage basslijnen naar hogere sferen.

Arnhem - De Kroeg

In café De Kroeg staan diverse dj's klaar om plaatjes te draaien zodat je onder het genot van een drankje de kerststress van je af kan dansen!

Druten - Het Bondsgebouw

Tweede kerstdag goes PAM! Gelukkig zijn ze er weer met een hele fijne avond. Een avond waarop je getrakteerd wordt op maar liefst vijf bands. Da’s niet misselijk toch? Over misselijk gesproken. Na al die kerstkransjes, kerststollen, kalkoen en gourmet-orgies wordt het dan wel eens tijd om je culturele ik in ere te gaan herstellen. Dus een lichte maaltijd die tweede kerstdag en dan op naar Het Bondsgebouw te Druten.

Mocht je het niet weten of niet vieren, zo'n tweede kerstdag is op 26 december! En Polderkolder Acoustic Movement, afgekort PAM dus, staat voor fijne optredens zonder dat daar veel versterkers aan te pas komen. Zo hebben ze dat al jaren gedaan en 2012 is mooi niet anders. En het kan best wel eens druk worden, dus zorg dat je er op tijd bij bent. De volgende acts komen spelen: Yeeehaa, Stennis, Twan Kersten, The Marquees en Bigg F. Meat.

Laren (gld) - de Wippert

In zaal De Wippert aan de oude weg Laren - Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de drieëntwintigste keer het Kerstrock-festival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van jonge regionale bands en een nieuwe band met ervaren bandleden. Daarnaast is deze aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en een stampvolle zaal.

Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Break Out, The Little Guys, Rollin' On, Dom Verdan en Super Sundays. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt 7 euro.

Nijmegen - NDRGRND

In de NDRGRND gaat dj Satan Claus plaatjes draaien, deze verre neef van de kerstman zal er persoonlijk voor zorgen dat Last Christmas ritueel verbrand is voor hij de eerste plaat oplegt.

Nijmegen - Merleyn

 In Merleyn is het weer Santa's Indie Disco, al jaren één van de leukste feestjes op 26 december! DJ's Maarten W en Trademark combineren de spannendste nieuwe tracks met de meest vertrouwde hits, de dansbaarste stoner met de lekkerste electro en natuurlijk indie!

Nijmegen - Doornroosje

Tweede kerstdag betekent classix in Doornroosje, en ze hebben een wel heel bijzondere Nederlandse legende weten te strikken om eenmalig diep, diep in de archieven te duiken en de mooiste pareltjes uit zijn collectie te laten horen. Niemand minder dan Dimitri: de man met een van de dikste platenkasten van Nederland. De voormalig resident-dj van de legendarische RoXY, eind jaren 80 / begin jaren 90, stond toen al bekend om zijn magistrale platenkeuze en mixing skills. Mensen reisden stad en land af om hem daar nachtvullende sets te horen draaien.

De lokale veteranen Pure, Camiel en M.E. hebben ook een collectie waar je bang van wordt, vol tijdloze classics en vergeten juweeltjes. Ook hier kunnen de kerstkilo's er af gedanst worden, jazeker!
 

Nijmegen - Waalhalla

Have A Nice Day is terug en komt in navolging op de succesvolle wintereditie van vorig jaar februari met een zinderende kerst-editie in Waalhalla. Omdat het festival een keer per jaar plaatsvindt (naar onze mening te weinig) en omdat we de kerstgedachte graag omzetten in een knallend feest, hebben we bedacht om gedurende het jaar twee keer uit te pakken in Waalhalla. De start is op tweede kerstdag.

Aangezien het hartje winter is zullen ze het moeten doen zonder het openluchttheater, boottochtjes over de Berkel en ook zonder de frisse plattelandslucht. Wel worden Nuno Dos Santos & Patrice Baumel met de kerstslee ingehaald om Waalhalla te voorzien van klinkende beats en grommende bassen. Ook wel bekend als 360 soundsystem zijn deze twee geweldenaren sinds jaar en dag voorvechters van de progressieve vierkwartsmaat. Het overige programma bestaat uit een keur aan muzikale HAND-langers in de vorm van Pitto (live), Brent Roozendaal, Luuk Kielen, De Bedrijfsgeest en Schönes Wochende-opperhoofden Marc Straatman & Vincent Aus Dem Kamen. In twee zalen wordt er danig uitgepakt. HAND zou HAND niet zijn zonder een spetterende aankleding waarmee Waalhalla wordt omgetoverd tot een indoor-kerstsprookje waar iedere rechtgeaarde festivalganger een lach van op zijn gezicht krijgt. HAND brengt jullie het licht. Laten we hopen op een witte kerst. Amen.

Nijmegen - LUX

Kerstspecial met The Glimmers. Op tweede kerstdag hebben we een wel heel bijzondere traktatie voor je. Een van de beste dj-duo’s ter wereld komt de Club 7 dansvloer opzwepen: The Glimmers! Dit Belgische duo, bestaande uit Mo Becha en David Fourqaert, heeft al remixes gemaakt voor o.a. Mgmt, Roxy Music, Chemical Brothers, Aeroplane, Calvin Harris, Grace Jones en stadsgenoten Soulwax. Hun sets gaan alle kanten op: van eigen edits uit de jaren 80 tot oldskool hiphop, electro, breaks, house en disco. DJ Slowpoke is ook van de partij om de beste tracks uit zijn koffer te toveren. Dus kom dat kerstdiner eraf dansen in LUX!

Ulft - DRU Cultuurfabriek

Een strakgevulde BEATS avond zoals je van ons gewend bent op deze 2e kerstdag.
Uitsmijter van deze avond is niemand minder dan Real El Canario! Dj Real el Canario wordt gezien als de spirituele vader van de muziekstijl die we tegenwoordig omschrijven als 'urban eclectic'.

Hij begon zijn professionele carrière in 1991 op Tenerife waar hij in korte tijd uitgroeide tot de populairste dj van het eiland. In 2000 was het tijd om het eiland te verlaten en zich te vestigen in de culturele hoofdstad van Europa, Amsterdam. In een zeer korte tijd werkte Ezequiel zich op de podia van diverse grote festivals als Mysteryland, Dance Valley, Inner City, Ambassador, Luxurush, Paradisco en expornstar.

Zijn unieke mixstijl heeft hem geliefd gemaakt bij een groot en divers publiek. Hij laat verschillende muziekgenres moeiteloos in elkaar overvloeien: van disco tot merengue, van hiphop tot salsa en van R&B tot reggae. Waar Real heeft gedraaid, laat hij zijn publiek stomend en zwetend achter.

Wageningen - Cafe de Overkant

Kom de 26ste verjaardag vieren van Café De Overkant!

Space Captain: vier jongens, één groove. Deze band uit Arnhem creëert een perfecte mix van funk, blues en rock muziek tot een galactisch geheel. Live vormt de band een eenheid waarin technisch spel en performance door rauwe energie omhelsd worden. Krachtige teksten die veelal momenten en gevoelens beschrijven, worden ritmisch over de muziek gezongen, van sfeervolle fluisteringen tot felle rap. Schrik ook niet wanneer opeens een jam wordt ingezet: je weet nooit wat volgt!

Afkomstig uit de gekraakte gigantische opslagloodsen in de havens van Amsterdam, spelen The Bucketboyz de vieste, knee-slapping muziek die je ooit hebt gehoord. Met alleen een banjo, een paar stokjes en een oude plastic emmer roepen ze een wilde, stormachtige dansvloer op die iedereen omver blaast. “The Bucketboyz, bijzondere Nederlandse gasten die verrasten met hun anarchistische kijk op Tennessee folk muziek.” - The Guardian.

Grassmoawer, de klezmer/punk rockband uit Wageningen, behoeft voor de meesten echt geen introductie meer. Afgelopen jaar speelden ze vele concerten door het hele land, van Maasland tot Emmeloord. Nu zijn ze terug in hun thuisstad om nog een keer voor jullie te spelen.