"We gaan met een metropole-orkest spelen"

Een goed gesprek met: Bandito

Op 28 december vindt Ramblin’ Rose plaats in Merleyn. Voordat het dak eraf vliegt, maken we even kennis met de bands. In het derde deel van de Ramblin’ Rose-groepsgesprekken is Bandito aan de beurt. Bandito gaat al langer mee in de Nijmeegse rockscene. Na een korte stilte is de band weer terug met nieuwe aanwas en nieuwe nummers. Er valt veel te verwachten van deze afsluiter; naar eigen zeggen hebben ze het oude ‘Bandito-gevoel’ teruggevonden.

Jongens, jullie spelen als afsluiter op Ramblin’ Rose en komen binnenkort met een nieuw album. Kunnen mensen alvast wat van het nieuwe werk gaan verwachten bij de show?
Jord: "Zeker, we gaan een aantal nieuwe nummers spelen. Die hoor je vanzelf, want je kent ze nog niet. Dat zijn ze dan waarschijnlijk."

Nog niks van gespeeld op de-Affaire?

Jord: "Nee, we zijn de afgelopen maanden echt nieuwe nieuwe dingen aan het schrijven. We hadden afgelopen jaar al wel nieuwe dingen geschreven, maar dat was allemaal een beetje lame."

Jullie hebben nu ook nieuwe bandleden. Heeft dat de sound beïnvloed?
Jord: "Ja, het was een beetje saai aan het worden, maar nu wordt het weer vet."
Drummer: "We gaan weer een beetje terug naar het oude Bandito-geluid."
Jord: "Voor zover dat kan natuurlijk. We hebben een nieuwe drummer en een nieuwe gitarist. Dan krijg je natuurlijk altijd een ander geluid en andere nummers. Het wordt dus sowieso anders. We zijn weer in een goede flow aan het komen. We hebben wel het gevoel dat het oude ‘bandito-gevoel’ terugkomt."

Jij bent de nieuwe drummer, luisterde je al naar de muziek van Bandito?
Drummer: "Eigenlijk nog niet. Ik had nog geen idee…"
Jord: "…hij luisterde alleen maar kutmuziek."
Drummer: "Ja."

Probeer je de sound van de muziek die jij luistert in Bandito the verwerken?
Drummer: "Als muzikant heb je een bepaald soort stijl waarin je drumt. Dat probeer je er wel in te houden. Maar je probeert ook de sound van de band over te nemen. Dat moet passen en dat is nu ook een beetje aan het komen."

Wat zijn de plannen voor volgend jaar?
Jord: "Veel spelen, een nieuw album opnemen in de zomer, véél slapen, drank, drugs, een snor laten staan - wat niet gaat lukken."
Drummer: "We hadden een weddenschap over een snor, maar ik heb gewonnen."

Zijn jullie als afsluiter nog iets speciaals van plan?

Jord: "Jahaa, hij gaat in zijn nakie (wijst naar drummer)."
Drummer: "Een metropole-orkest."
Jord: "Een (?) metropole-orkest? Ja, we gaan met één van de metropole-orkesten spelen."

Ik kijk ernaar uit.