SpringFest blijft nog lang in het geheugen hangen SpringFest blijft nog lang in het geheugen hangen

Publiek waardeert eigen nummers en de covers uit vijftig jaar muziekgeschiedenis

SpringFest blijft nog lang in het geheugen hangen

Publiek waardeert eigen nummers en de covers uit vijftig jaar muziekgeschiedenis

Op Goede Vrijdag werd ook dit jaar weer het SpringFest festival gehouden. Mede door de nieuwe locatie bij Café de Mallemolen in Zelhem werd het weer eens geslaagde editie, die bij het publiek nog lang in het geheugen blijft hangen. Verschillende lokale bands passeerden deze avond de revue om wat van de 'fame' te proeven.

De eerste band Neon Mind komt met een variërende set covers van onder andere Gnarls Barkley, Cee Lo Green, The Arctic Monkeys en een aantal rock-’n-roll-nummer uit de oude doos. Het gehele repertoire valt goed bij het publiek in de smaak. Mede doordat Neon Mind geselecteerd is voor The Clash of the Cover Bands The Benelux Edition gaan we nog veel van deze band horen.

De volgende band op het programma is Zijlstra & de 3 Cultuurbarbaren. Deze band combineert een goede dosis humor met een aantal mooie covers van Waylon, Jamie Cullum en vele anderen. Zijlstra & de drie Cultuurbarbaren was eerder ook bekend onder de naam Khadaffie & de 3 Kamelen en EHEC & de 3 Komkommers, dus wij zijn benieuwd welke naam deze band over een paar maanden zal hebben. 

Daarna staat Break Sound Hurricane op de bühne. Break Sound Hurricane is een band met rasechte rock-’n-roll-tinten, die covers speelt uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, zoals ACDC & ZZ Top. De kleine zanger met een reus van een stem heeft veel overeenkomsten met frontman Howlin' Pelle Almqvist uit de band The Hives. Break Sound Hurricane zet op deze manier een lekker rauw en oppeppend optreden neer.
 
De voorlaatste band van deze avond,Ruthless Taboo, is een band met alternatieve pop-/rockinvloeden. De leden spelen op SpringFest een mix van covers en eigen nummers. Vooral hun eigen nummers vallen erg in de smaak bij het publiek. Het nummer This Situation is blijkbaar een 'ear candy' voor het publiek, want daar gaan ze aardig op los!
 
RoadBank sluit deze editie van SpringFest af. Roadbank speelt eigen werk, die een combinatie van indie en poprock is. Door hun eigen stijl brengt deze band tijdens het optreden een bijzondere sfeer met zich mee. Ook al is het publiek in het begin wat aftastend, de eigen nummers worden gewaardeerd.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland