Sound of Science: de tiende editie Sound of Science: de tiende editie

Geslaagd multimediafestival op de campus

, Tekst: Lotte van Rosmalen / Foto's: Marcel Krijgsman

Sound of Science: de tiende editie

Geslaagd multimediafestival op de campus

Tekst: Lotte van Rosmalen / Foto's: Marcel Krijgsman ,

Sound of Science, het muziek-, film- en gamefestival op de bètafaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen, bestaat inmiddels tien jaar en dat was merkbaar. Het was onmogelijk om je te vervelen door alle technische bevindingen, de kamer met korte films en uiteraard de games. De muzikale programmering was dit jaar zeker ook niet mis. Zo sloot Black Bottle Riot vlak voor zonsondergang het festival af.

Zoals ieder jaar worden de muzikanten in het Huygensgebouw ontvangen in een door tl-lampen verlichte ruimte. Langs alle muren staan banken voor de studenten om te loungen. De publiekswinnaars van Kaf en Koren 2011, The Square Lemons, openen iets na vieren het feestje. Ze moeten het helaas zonder hun drummer doen maar zetten een prima akoestische show neer. Met een warme zang en viool zijn de nummers variërend en fijn. Het optreden eindigt met een geslaagde akoestische cover van Dancing Shoes van Arctic Monkeys.

Na wat herleefde jeugdmomenten bij het spelen van Super Smash Brothers op de Nintendo 64 is het tijd voor nog meer computertunes bij Man of Mega. De twee jongens die zo uit de serie Mythbusters lijken te zijn gestapt om al spelend 8-bit music te maken, gebruiken daarvoor bijna antieke Game Boys. Achter een draaitafeltje gaat het duo helemaal los, stuiterend op de hyperactieve muziek. Dit lijkt op Slagmålsklubben, back to the basic waarbij de originele bliebjes meer tot hun recht komen. Over de bandnaam is ook nagedacht en afgeleid van het vroegere computerspel Mega Man.

Kids With Guns is een jonge band bestaande uit twee jongemannen, de één ramt op wat knoppen en de ander legt al zingend kilometers af door de ruimte. Hij mengt zich letterlijk met het publiek waarbij ze hun eigen electro-, punk-, rock-, popmuziek creëren.

Tot onze grote eer mogen we tot slot Black Bottle Riot aanschouwen. Het nieuwe 'product der rockbands' uit Nijmegen dat al eerder in een uitverkocht Doornroosje speelde. De inmiddels meer ervaren maar toch jonge band maakt zijn naam waar, spelend voor de bierdrinkende en stikstofijsetende studenten. Het publiek krijgt het al snel warm en er komt wat leven in het gezelschap. De mannen van Black Bottle Riot worden ook wel de southern rock helden genoemd. De helden zorgen voor een waardige afsluiting van alweer de tiende editie van Sounds of Science.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland