New Dutch School brengt Warehouse #2 in Loods008 New Dutch School brengt Warehouse #2 in Loods008

‘Locaties zijn vergankelijk, herinneringen blijven’

, Robin van der Beek

New Dutch School brengt Warehouse #2 in Loods008

‘Locaties zijn vergankelijk, herinneringen blijven’

Robin van der Beek ,

Het Arnhemse collectief New Dutch School (NDS) brengt op eerste paasdag een nieuwe editie van hun 'Warehouse' feest. Na een eerdere geslaagde editie tijdens de Berlin24-marathon, probeert men het nu zelfstandig op dezelfde locatie: Warehouse#2 in Loods008."Warehouse #2 is voor mij een droom die uitkomt," zegt organisator en afsluitende dj William Köster.

Het zal een van de laatste activiteiten worden in Loods008. De loods aan de Oldebarneveldtstraat in Arnhem wordt later dit jaar gesloopt. NDS organiseerde er zoals gezegd al eerder evenementen. "Het blijft een mooie locatie, die heel erg past bij onze stijl," begint Köster zijn verhaal. "Het is industrieel, duister en een tikkeltje mysterieus. We gaan er voor zorgen dat Loods008 een waardig afscheid krijgt. Het moet een belevenis worden. Locaties zijn vergankelijk, herinneringen blijven."

Om dit voor elkaar te krijgen kijkt NDS dit keer over de grens bij het samenstellen van de line-up. Headliner Anthony Collins is een ‘rising star’ uit Parijs. Zijn stijl is te omschrijven als een mengeling van minimal house, techno en deephouse. Na een aantal geslaagde producties is Collins opgepikt door de grote labels in Europa. Verder staan Gregorythme uit Zwitserland en Reiss in de booth naast William Köster. "Voor mij is het een droom die uitkomt. Zolang als ik platen koop, heb ik deze jongens in de koffer. Mijn helden op ons eigen evenement, prachtig. Gregorythme staat voor mij op de zelfde hoogte als Collins, zijn platen hebben vaak net iets meer melodie. Reiss ken ik vanuit het clubcircuit, wij hebben vrijwel dezelfde smaak. Hij begrijpt als geen ander hoe je een feest moet opstarten."

Naast vernieuwende artiesten, staat NDS zoals altijd voor visuele experimenten. "Ondanks het feit dat Warehouse #2 overdag is, gaan we toch bezig met het visuele aspect. We werken met verduistering en kunnen daardoor uitpakken met projecties. De industriële sfeer van de locatie zullen we in haar waarde laten."

Zondag 8 april, vanaf 13.00 uur aan de Oldenbarneldtstraat in Arnhem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland