Nachtsport maakt statement met verjaardagsbash Nachtsport maakt statement met verjaardagsbash

Doornroosje wederom voedingsbodem voor succesvol techno-initiatief.

, Daisy Bietsch

Nachtsport maakt statement met verjaardagsbash

Doornroosje wederom voedingsbodem voor succesvol techno-initiatief.

Daisy Bietsch ,

Nachtsport is jarig en maakt daar geen geheim van. Er wordt feestelijk uitgepakt met een solide line-up. Plus de mogelijkheid om je haar te laten knippen door mensen van Coef. 3voor12 gelderland was erbij.

De twee vrouwelijke dj’s Mirella Kroes en Mispoes starten ieder in een zaal. Mirella opent de grote zaal. Zonder veel van haar set te hebben meegekregen, kan gezegd worden dat de sound goed is. In de kleine zaal staat Mispoes. Ze draait niet erg gevarieerd, maar de toon die wordt gezet voldoet zeker! Het is dansbaar en diep, met een bas van jewelste. Dat belooft wat voor deze zaal. Het publiek is behoorlijk opgetogen en energiek, en dat al zo vroeg op de avond. Met Mispoes ben er je duidelijk niet voor de kat z’n… viool. Deze chick draait muziek met ballen.

Het aantreden van Marc Zimmermann in de grote zaal maakt één ding duidelijk. Met de nieuwbouw van Doornroosje mag vaart worden gemaakt, want men lijkt de tent vanavond af te gaan breken. Het is een Muur van Geluid, waar je tegenaan loopt, zonder dat het pijn doet. Het geluid in deze zaal is echt een kolos, zowel qua volume als intensiteit. Het is behoorlijk heftig, maar het voelt goed! Zimmermans techno is hard, zonder dat de muziek plat aandoet. Met deze platendraaier is het alsof je in een duikboot zit. De geluiden die hij laat horen lijken daar van af te komen. In zijn set maakt hij verder uitstapjes naar wat rustigere minimal.

De kleine zaal huisvest achtereenvolgens drie namen, waarvan twee duo’s. Hauk ’n Baum speelt live. Met hun op electro gebaseerde techno hebben ze een knallend begin en weten ze het onderste uit de kan te halen. Thomas Elmore, een resident van Nachtsport, gaat eveneens live aan de gang. Het is verbazingwekkend wat voor een flink geluid er uit deze kleine man komt. Iets meer variatie in de set is wel gewenst. Het is alsof er nog een punch ontbreekt, waardoor het geheel wat minder vol klinkt dan zou moeten. Minilab moet het in de kleine zaal helaas met de kruimels doen. Er staat nog vijf man en een geit. Dat aantal doet geen recht aan hun beats. Minilab blijft eigenwijs en draait door. Beetje vervelend voor deze jongens dat een geluidstechnicus nog de mixer moet wisselen waardoor het geluid even uitgaat.

Dominik Eulberg, de headliner van de grote zaal, gaat verder in de knallende sound van Zimmerman. De set van Eulberg is donker en hard. Er valt weinig aan af te dingen. Sterker nog, de wijde omgeving zal er last van hebben. Maar dat maakt niet uit, want deze man draait voor het publiek. Dominik oogt een beetje als een nerd, maar hij draait als een baas! Daarom zeggen wij: Nachtsport, heel goed gedaan!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland