I Feel Luv beleeft een mindere avond I Feel Luv beleeft een mindere avond

NON-nacht start sterk, eindigt belabberd

, Daisy Bietsch

I Feel Luv beleeft een mindere avond

NON-nacht start sterk, eindigt belabberd

Daisy Bietsch ,

Wat begon als een avond met italo disco en electro om van te genieten, ontpopte zich als vertoning die plaatsvervangende schaamte opriep.

De organisatie van I Feel Luv, het duo Scrambled, heeft er een handje van om sterke acts toe te voegen aan een evenzo sterk concept. Dat concept wordt breed uitgedragen, maar dat kan zeker ook als een zwakte worden ervaren. I Feel Luv biedt namelijk een flinke waaier aan electronische genres. Het is daarom soms gissen wat er te verwachten valt: zal het knetterhard gaan of wordt het veel softer? Maar uiteraard, met wat vooronderzoek kun je ook een eind komen. Vanavond staat in ieder geval exclusief in het teken van NON Records, een label uit Amsterdam. De basis van de beats is donkere italo disco en poppy platen worden daarbij allerminst geschuwd.

De onbevangen bezoeker kan bij binnenkomst in de veronderstelling zijn dat Palmbomen -níet Palmboom-een duo is. Er staan namelijk twee dj’s achter de decks. Ze zien er uit als hippies met een slecht humeur, maar dat houdt ze verder niet tegen om de avond heel sterk aan te vangen. Er wordt heerlijk gemixt en de platenkeuze is prikkelend. Met ondermeer Metro Area’s Miura en Forward Notion van Hot Natured is de sfeer broeierig en kan er worden gedanst. Desireless met Voyage, Voyage is een grappige gimmick, maar mag daarom ook wel twee minuten minder lang duren.
 
De gemeente Nijmegen lijkt helaas al langere tijd een hetze te voeren tegen enkele van haar uitgaansgelegenheden. Geluidsoverlast blijkt een gevoelig politiek punt, want er bestaan stappenplannen en er worden links en rechts boetes uitgedeeld bij overtredingen. Ook het geluidsvolume in Merleyn is vanwege dat stappenplan geen succesverhaal, want het is 'nét aan'. Het mag verder van geluk heten dat de schuif na een bepaald tijdstip omhoog gaat.
 
Op het moment dat je een wissel van de dj’s zou verwachten, blijkt Palmbomen, samen met Bear Damen, de hele avond al rug-aan-rug te draaien. En ze gaan daar stoïcijns mee verder. Met het aanzwellen van het publiekaantal wordt de muziek echter ook gladder en minder uitgesproken. Het slaat minder aan dan in het begin, dat toch wel twee uur mocht duren. Het duo is weliswaar nog enigszins in staat de bezoekers aan zich te binden, aangezien hun set nog wat kleine oplevingen kent.
 
Het mindere middengedeelte van deze avond is helaas een voorbode van wat komen gaat. De dj die een avond eindigt zal dat doen met overtreffende knal: dat zal geen mens durven tegenspreken, want wie wil nu eindigen in mineur? Hyperhyper echter heeft de twijfelachtige eer om dat toch te laten gebeuren. Misschien is hij wel te stoned, of er ligt een drol verkeerd. Wat hij doet, komt namelijk in de verste verte niet aan. Laten we het houden op slechte timing van “stukjes slechte muziek”. Het is leuk bedoeld, maar het proeft als een onhandige kruimeltaart met nare bijsmaak. Hyperhyper mag zich toch wel doodschamen. Hij moet bijna letterlijk bij de hand worden genomen door de andere dj’s. Vooral Palmbomen stelt zich hierbij verdienstelijk op en houdt hem een hand boven het hoofd. Maar het is veel te weinig. En nee, dan kan zelfs een bak acid de avond niet meer redden. Daarmee is de NON-nacht van sterk, naar minder, naar belabberd gekelderd. Voor I Feel Luv is dat natuurlijk doodzonde en zwáár onverdiend.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland